"Paklausīja visiem norādījumiem." Nīderlandes premjers Covid-19 ierobežojumu dēļ nesatika savu māti viņas dzīves nogalē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nīderlandes premjers Marks Rite.
Nīderlandes premjers Marks Rite. Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite nevarēja satikt savu mirstošo māti viņas dzīves pēdējās nedēļās, jo politiķis pakļāvās ierobežojumiem, kas liedz apmeklēt aprūpes namus, atsaucoties uz premjera biroja paziņojumu, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Ziņas par Riti izplatījās neilgi pēc tam, kad Lielbritānijā plašu rezonansi ieguvuši apgalvojumi, ka Borisa Džonsona augsta ranga padomnieks pārkāpis noteikumus, lai dotos uz savu vecāku lauku īpašumu.

Rite par savas mātes nāvi paziņoja pirmdien, 25. maijā. Viņa mirusi 13. maijā, gandrīz divus mēnešus pēc tam, kad apmeklētājiem tika slēgtas aprūpes iestādes.

"Premjerministrs paklausīja visiem norādījumiem," Rites pārstāvis pastāstīja aģentūrai AFP, atbildot uz jautājumu, vai premjers ievērojis noteikumus un nav saticis māti pirms viņas nāves.

Kundzes nāves cēlonis nebija Covid-19, kaut gan iestādē, kur viņa dzīvoja, iepriekš tika ziņots par slimības uzliesmojumu.

Paziņojot par mātes nāvi, Rite sacīja, ka "neskaitot lielās skumjas un sirsnīgas atmiņas, mana ģimene izjūt arī pateicību, ka mums tik ilgi bija ļauts būt kopā ar viņu. Mēs ģimenes lokā esam no viņas atvadījušies, un ceram, ka tuvākajā nākotnē ar šo smago zaudējumu varēsim tikt galā mierā."

Nīderlandē apstiprināti vairāk nekā 45 000 saslimšanas un 5800 nāves gadījumi ar Covid-19.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu