"Mārsnēnu" Covid-19 uzliesmojuma avots joprojām nav zināms (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīzes.
Covid-19 analīzes. Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz šim joprojām nav noskaidrots infekcijas avots Covid-19 uzliesmojumam sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni" Priekuļu novadā, pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centrā.

Līdz šim sociālās aprūpes namā reģistrēti kopumā 44 Covid-19 pacienti. Par 30 inficētajiem jau tika ziņots 15. maijā, kamēr par pārējiem 14 - 23. maijā. Šo Covid-19 pacientu vidū ir gan aprūpes centra klienti, gan darbinieki.

Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu departamenta vecākā eksperte Egita Dorožkina aģentūrai LETA pavēstīja, ka saistībā ar masveida saslimšanu šajā sociālās aprūpes centrā, ir izstrādātas papildu vadlīnijas, kas ir vērstas uz to, lai novērstu jaunus masveida saslimšanas gadījumus ar Covid-19 institūcijās.

Jau ziņots, ka Valsts policija ir sākusi resorisko pārbaudi par Covid-19 uzliesmojumu šajā Priekuļu novada sociālās aprūpes centrā.

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, sociālo pakalpoju centrs "Mārsnēni" atrodas Priekuļu novada Mārsnēnu pagastā un to uztur Amatas novada Skujenes pagastā reģistrētā biedrība "Labāka rītdiena". Centrā par samaksu sniedz ilglaicīgus un īslaicīgus sociālos pakalpojumus pensijas vecuma cilvēkiem, kā arī I un II grupas invalīdiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu