"Jemeļjaņenko manā sirdī vienmēr būs īpaša vieta." MMA fanu mīlulis skaidro, kāpēc krievu cīkstonis ir visu laiku labākais (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fjodors Jemeļjaņenko
Fjodors Jemeļjaņenko Foto: AP/Scanpix

Krievu jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstoni Artjomu Lobovu bieži vien sporta fani jokojot sauc par visu laiku labāko. Sarunā ar "Sport-Express" Lobovs pastāstīja, kāpēc leģendārais Fjodors Jemeļjaņenko, viņaprāt, ir visu laiku labākais MMA cīkstonis.

"Fjodoram Jemeļjaņenko manā sirdī vienmēr būs īpaša vieta," stāstījumu iesāk Lobovs, apgalvojot, ka allaž ir pārdzīvojis par Pēdējo imperatoru un jutis viņam līdzi. "Daudzi saka, ka viņš necīnījās UFC, līdz ar to viņš nav labākais. Tajā pašā laikā Fjodors uzveica veselus piecus šīs organizācijas čempionus."

Turpinājumā Lobovs, kurš ir arī ļoti tuvs Konora Makgregora draugs, ieskicēja, kāpēc, viņaprāt, tieši Jemeļjaņenko būtu jāuzskata par visu laiku labāko MMA cīkstoni. Lobovs pieminēja konkrētas cīņas, kas izcēla Jemeļjaņenko daudzpusību

Runājot par cīņu parterā, Lobovs izcēla Jemeļjaņenko 2004. gada cīņu pret Antonio Nogueiru: "Fjodors parterā var cīnīties ar labākajiem džiudžitsa meistariem. Tobrīd tika uzskatīts, ka, atrodoties zemē uz muguras, Noguiera var pārspēt jebkuru cīkstoni. No šīs pozīcijas viņš piespieda padoties visus pēc kārtas. Bet Fjodors nebaidījās ar Nogueiru cīnīties parterā un trāpīja viņam spēcīgus sitienus."

Video: Fjodors Jemeļjaņenko pret Antonio Nogueiru

Lai paslavētu Jemeļjaņenko vecākā spējas cīnīties, stāvot kājās, Lobovs izcēla krievu cīkstoņa dueli ar citu smagā svara leģendu - Mirko Filipoviču jeb Mirko Kro Kopu, kā viņu atpazīst MMA sabiedrībā.

"Par Kro Kopu visi teica, ka viņš ir labākais sitējs, kājās stāvot. Viņš "izslēdza" visus pēc kārtas. Bet Fjodors bija gatavs ar viņu aizvadīt cīņu kājās. Cīņa parterā neatradās pārāk ilgi. Īsāk sakot, ar labāko sitienu izdarītāju Fjodors cīnījās, stāvot kājās, bet ar labāko džiudžitsa pārstāvi - uz zemes," izteicās Lobovs.

Video: Kro Kops pret Jemeļjaņenko

"Fjodora izturība. Randelmens viņu nometa ar galvu pret zemi, bet Fjodors vienkārši piecēlās un uzveica Randelmenu. Vēl atceros, ka viņam japānis trāpīja ar kreiso roku, bet Fjodors nepadevās, parādīja īstenu krievu garu un uzvarēja," Jemeļjaņenko izturību slavē Lobovs.

Tāpat Lobovam tika vaicāts, vai, trenējoties Īrijā, viņam bieži nākas diskusijās un treniņos aizstāvēt tautieša godu, uz ko cīkstonis atbildēja apstiprinoši.

"Miljons reižu tā ir bijis. Kāds mēģināja man ieskaidrot, ka labākais ir [Fabrisio] Verdums, bet es paliku pie sava viedokļa, piedāvājot šos pašus argumentus. Jā, ir bijuši lieliski cīkstoņi, kuri spējuši uzvarēt citus augstas klases sportistus. Tas pats Verdums. Viņš bija lielisks cīkstonis, bet arī zaudēja, cīnoties kājās. Nav bijis vēl viens tāds cīkstonis kā Fjodors, kurš ar augstas klases pretiniekiem cīnītos, izmantojot viņu stiprākos elementus," nobeigumā sacīja Lobovs.

Savas karjeras laikā Lobovs UFC ietvaros ir aizvadījis sešas cīņas, uzvarot vien divās no tām. Kopumā savas profesionālās MMA karjeras laikā Lobovs ir izcīnījis 13 uzvaras, piedzīvojis 15 neveiksmes. Tomēr cīkstoņa bieži vien amizantie izteikumi viņam ir ļāvuši iemantot lielu popularitāti MMA fanu vidū.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu