Floridā lietavu dēļ izjaukta pludmaļu un restorānu atvēršana

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Plūdi Floridā
Plūdi Floridā Foto: AFP / Scanpix

ASV Floridas štata dienviddaļā trīs dienas ilgušās lietusgāzes izraisījušas spēcīgus plūdus, cita starpā reģiona iedzīvotājiem liedzot prieku baudīt nule kā atceltos koronavīrusa karantīnas ierobežojumus, apmeklēt no jauna atvērtos restorānus un pludmales.

Floridā jau kopš svētdienas izskan brīdinājumi par spēcīgām vētrām, tornado un pēkšņiem plūdiem, ielas pārvērtušās par upēm, radušies pārrāvumi elektrības apgādē.

Plūdu ūdens līmenis dažviet sasniedzis auto logu augstumu, bet Maiami iedzīvotāji pa pilsētu pārvietojas laivās, redzams sociālajos medijos publicētajās fotogrāfijās.

Tiesa gan, līdz otrdienas vakaram nebija ziņu par postījumiem.

Lietavu dēļ daudziem bija izbojāta Piemiņas dienas nedēļās nogale, bet prognozes par lielu apmeklētāju skaitu uz ziemeļiem no Maiami Brauardas apgabala pludmalēs un restorānos, kas no no jauna tika atvērti otrdien, nepiepildījās.

Trešdien no Kenedija kosmosa centra Kanaveralas ragā, štata centrālajā daļā, plānots palaist kompānijas "SpaceX" raķeti ar diviem astronautiem, bet laika apstākļu dēļ arī šie plāni ir apdraudēti.

Pastāv 30% iespēja, ka vētras Floridas ziemeļaustrumos kļūs par tropisko ciklonu, vēsta Nacionālais Viesuļvētru centrs.

Viesuļvētru sezona oficiāli sākas 1.jūnijā, bet šogad tā pavirzījusies uz agrāku laiku tropiskās vētras "Artūrs" dēļ, kas Atlantijas okeānā izveidojās pirms divām nedēļām un virzījās gan Floridas un Karolīnu krastu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu