Foto un video ⟩ Sabrūkot vecai mīnu šahtai, Igaunijā lauka vidū "atvērusies" zeme (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Igaunijā Ubjas ciemā virs vecajām slānekļa raktuvēm arī pirms tam zemē bija izveidojušies caurumi, taču tie bija nelieli un tos bijis iespējams aizpildīt. Šoreiz situācija ir daudz bīstamāka - labības lauka vidū izveidojusies dziļa bedre ar trīs metru diametru, vēsta medijs "Postimees".

Foto: Milzīgā bedre lauka vidū virs slānekļa raktuvēm

Aptuveni trīs metru platā bedrē var ietilpt neliels traktors un ar neapbruņotu aci var redzēt, ka apkārt izveidojušies nelieli caurumi, kas agrāk vai vēlāk var kļūt tik pat bīstami. Bedres dibenā var redzēt vecās šahtas un novecojušus montāžas materiālus.

Briesmas rada tas, ka neviens precīzi nezina, kur tieši atrodas vecās šahtas, un arī senajai raktuvei nav īpašnieka, kas nozīmē, ka nav nevienas atbildīgās personas.

"Situācija ir sliktāka, nekā es iedomājos, balstoties uz sākotnējo informāciju," sacīja Rakveres pagasta priekšsēdētājs Peps Vasiļjevs, kurš kā bijušais pagasta vecākais zina par reģionā notiekošo.

"Es domāju, ka ir sabrukusi vēl viena ventilācijas šahta, šeit tas ir tipiski. Bet es baidos, ka šis sabrukums nebūs pēdējais. "

Pazemes ejas ir norādītas kartēs, taču neviens nezina, cik precīzas tās ir. Vasiļjevs norāda, ka šahtas var aptvert pat 300 līdz 400 hektāru lielu platību.

Video: Bīstamā bedre lauka vidū Rakveres apriņķī

Otrdien, 26. maijā, Rakveres pašvaldība norobežoja bedri ar lenti.

"Es piezvanīšu ģeoloģiskā dienesta darbiniekiem, jo tagad ir laba iespēja salīdzināt mīnu šahtas, kas ir atzīmētas, kartē ar to reālo atrašanās vietu.

Un dieva dēļ! Ziņkārības mākti neejiet tur," norādīja Vasiļjevs.

Netālu esošās ēkas, pēc Vasiļjeva teiktā, nav apdraudētas.

Ubjas ciema vecās raktuves tika atvērtas 1920. gados un savu darbību beidza pagājušā gadsimta 50. gadu sākumā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu