"Nezinu, vai tas čalis mani piekaus vai apskaus." Slavens boksa promoters atceras biedējošu pirmo tikšanās reizi ar Taisonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edijs Hērns un Maiks Taisons
Edijs Hērns un Maiks Taisons Foto: Reuters/ScanPix/ Apollo kolāža

Slavenais boksa promoters Edijs Hērns sarunā ar britu smagā svara bokseri Toniju Belevu atminējās pirmo reizi, kad viņam bija iespēja satikt Maiku Taisonu.

Abas boksa personības sarunājās "Youtube" raidījumā "Talk the Talk". Hērns pastāstīja par visnotaļ biedējošu pirmo tikšanās reizi ar Dzelzs Maiku. Hērns atklāja, ka pirmo reizi saticis Taisonu kādā Lasvegasas naktsklubā, kas, protams, nepārsteidz, zinot Taisona pagātnes dzīvesveidu.

Hērns stāstīja, ka leģendārais bokseris viņam tobrīd šķitis nomākts: "Bijām minētā naktskluba VIP sadaļā, ko īrēja Taisons. Viņš tur izskatījās norobežojies no visiem un ļoti saskumis. Viņam apkārt bija daudz cilvēku, bet varēja redzēt, ka  iekšēji viņš tobrīd bija vientuļš."

"Tāpēc nolēmu aiziet viņu uzrunāt: "Sveiks, veco zēn! Kā klājas?" Toreiz es, manuprāt, vēl nenodarbojos ar boksa promotēšanu."

Edijs esot stādījies priekšā kā Berija Hērna, kurš bija boksa promoters, dēls: "Un tobrīd varēja redzēt, ka viņam prātā bija tikai divas domas. Pirmā: "Kas, pie velna, tu esi?" un otrā: "Kas ir Berijs Hērns?""

"Viņš uz mani paskatījās ar tādu skatienu, ka es sajutu milzu bailes. Es skatījos uz viņu un domāju: "Nezinu, vai tas čalis mani piekaus vai apskaus"," smejoties atminējās Hērns.

Par laimi, situācija neattīstījās pēc Hērna sliktākā iedomātā scenārija un abu boksa ikonu pirmā tikšanās reize noslēdzās mierīgi.

Šobrīd Hērns ir, iespējams, visslavenākais boksa promoters pasaulē. Kā stāstīja Hērns, ar piedāvājumu organizēt Taisona atgriešanās cīņu pie viņa vērsušies paša Dzelzs Maika pārstāvji.

Sarunas gaitā Hērns izteica arī savas domas par Taisona atgriešanos ringā: "Visticamāk, ka es to gribētu redzēt, bet bieži domāju, vai ļaut 53 gadus vecai leģendai atgriezties boksa ringā tomēr nebūtu nedaudz bezatbildīgi? Izskatās, ka viņš ir ļoti bīstams. Protams, rodas jautājums, vai viņš 53 gadu vecumā spētu ietekmēt smagsvaru divīziju. Varbūt, varbūt arī ne. Bet vai mums tas būtu jāgaida no 53 gadus vecas leģendas?"

Edijs Hērns ir slavenās sporta promotēšanas organizācijas "Matchroom sport" direktors, un viņš to atvēra kopā ar savu tēvu Beriju. Hērna, iespējams, slavenākais klients šobrīd ir WBA, IBF, WBO un IBO smagā svara čempions boksā Entonijs Džošua.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu