ASV brīdina par agresīvām žurkām-kanibāliem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

ASV Slimību kontroles un profilakses centrs ir izsludinājis brīdinājumu par "neparasti agresīvām" žurkām - eksperti uzskata, ka uzvedības maiņa ir skaidrojama ar Covid-19 ierobežojumiem restorāniem un citām ēdināšanas iestādēm, kā rezultātā grauzējiem ir samazinājies pārtikas avotu skaits, vēsta portāls "The Guardian".

Pagājušajā mēnesī dabas vērotāji tāpat novērojuši, ka pilsētas žurkas sākušas pārtikt no saviem mazuļiem.

"Plašie ierobežojumi ir samazinājuši grauzēju pārtikas avotus, jo īpaši biezi apdzīvotās komerciālās zonās," minēts centra jaunākajās vadlīnijās grauzēju jautājumos.

"Ir pieauguši ziņojumi par īpaši agresīvu grauzēju uzvedību," atklāj eksperti.

Statistika liecina, ka visniknākās žurkas mīt Ņujorkas štatā un Ņuorleānas pilsētā, kur pilsētas astaino iemītnieku kanibālistiskā uzvedība pat iemūžināta novērošanas kameru materiālos.

"Daudzas no šīm žurkām ir atkarīgas no iknakts maltītēm, kuras nodrošina restorāni, ielu ēdiena tirgotāji un izklaides vietas," laikrakstam "The Washington Post" atklājis grauzēju eksperts Bobijs Korigans.

Ņujorkā ir vēsturiski liela žurku populācija - 1949. gadā veikts pētījums lēsa, ka uz katriem 36 cilvēkiem ir viena žurka. Nu tiek prognozēts, ka žurkas ir vien četras reizes mazākā skaitā nekā cilvēki.

"Prātīga prakse šajos apstākļos ir noslēgt ejas, pa kurām žurkas varētu nonākt mājvietās un darbavietās, novākt gružus un biezus krūmus, kā arī kārtīga miskastes noslēgšana un putnu barības aizvākšana no pagalmiem," ieteicis ASV Slimību kontroles un profilakses centrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu