Tiešraides ieraksts ⟩ Brīvības ielas garumā ļaudis piketē pret VDD ēkas būvniecību "Marsa parkā" (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protests pret VDD ēkas būvniecību.
Protests pret VDD ēkas būvniecību. Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Pilsētvides aktīvisti šodien laikā no plkst. 8.50 līdz 10.10 visas Brīvības ielas garumā organizē piketu, protestējot pret Valsts drošības dienesta (VDD) ēkas būvniecību Brīvības gatvē 207, velotreka "Marss" teritorijā.

Tiešraides ieraksts: Pikets Brīvības ielas garumā

Protests notiek no Brīvības pieminekļa līdz Marsa parkam un visas ielas garumā līdz parkam stāvēs piketētāji ar plakātiem rokās.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Lai ievērotu ar Covid-19 noteiktos ierobežojumus, kas paredz, ka piketā nevar pulcēties vairāk nekā 25 cilvēki, piketus pieteikuši 16 dažādi organizatori.

"Piketētāji stāvēs vairāk nekā 10 metrus atstatus un ievēros visas noteiktās prasības," sola aktīvisti.

Piketa mērķis ir vērst uzmanību pilsoniskai aktivitātei par Marsa parku. Akcijā tiks pieprasīts glābt kokus, saglabājot kultūrai un vēsturei nozīmīgo teritoriju. 

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Tāpat vēstīts, ka pēc asām un pārmetumiem bagātām debatēm Saeima ceturtdien noraidīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) priekšlikumu uzdot valdībai atcelt lēmumu par VDD ēkas celšanu bijušā velotreka "Marss" teritorijā.

Iepriekš Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) savā atzinumā pauda, ka VDD jaunās ēkas būvniecības atlikšana vai kavēšana pašreizējos drošības apstākļos nav pieļaujama un ēka ir jāceļ noskatītajā vietā Rīgā, bijušā velotreka vietā Brīvības ielā, kas vienīgā atbilst dienesta vajadzībām. 

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Savukārt Teikas apkaimes biedrības valdes priekšsēdētāja Selīna Vancāne pauda, ka NDK atzinums esot formāla atrakstīšanās, kurā nav iekļauts neviens jauns arguments.

VDD aģentūru LETA informēja, ka lēmums par jaunas VDD ēkas celšanu šajā vietā pieņemts jau 2017.gadā, bet šogad plānots sākt būvniecību. VDD līdz šim nebija informējis sabiedrību par ieceri, jo neesot bijis tiesīgs publiskot informāciju, lai nepārkāptu likuma "Par valsts noslēpumu" normas. Tomēr tagad, ņemot vērā sabiedrības interesi, pieņemts lēmums deklasificēt daļu informācijas par plānoto VDD attīstības projektu.

Foto: Mārtiņš Otto, TVNET
Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu