Rītausmā ugunsgrēkā Pārgaujas novadā gāja bojā cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls.
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdienas, 28. maija, rītā ugunsgrēkā dzīvojamā mājā Pārgaujas novadā dzīvību zaudējis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Plkst. 6.23 glābējiem ziņots, ka no dzīvojamās mājas loga ceļas dūmi. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka vienstāva mājā ar izbūvētu mansardu deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotām telpām tika iznests cilvēks, kuram mediķi konstatēja nāvi.

Savukārt vakar plkst. 9.43 VUGD saņēma izsaukumu Rēzeknē, kur divās ražošanas iekārtās dega skaidas, granulas un transportēšanas lente 130 kvadrātmetru platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Objektā bija nostrādājusi automātiskā ugunsdzēsības sistēma.

Notikuma vietā strādāja 14 ugunsdzēsēji glābēji, četras autocisternas un vienas autokāpnes. Plkst. 16.24 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, dārza māja, divas atpūtas mājas, piededzis ēdiens, šķūnis, kūla, meža zemsedze un būvgruži.

LETA arī vēstīja, ka trešdien ugunsdzēsēji cīnījās ar aptuveni 1800 kvadrātmetru plašu ugunsgrēku angārā Ogres novada Madlienas pagastā. Ugunsdzēsējiem izdevās nosargāt no uguns izplatīšanās blakus esošo angāru un degošā angāra pirmo stāvu. Plkst. 21.07 ugunsgrēks tika likvidēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu