Foto ⟩ Neticams atklājums! Itālijā zem zemes atrasta labi saglabājusies romiešu mozaīkas grīda

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Comune di Negrar di Valpolicella

Itālijas ziemeļos arheoloģiskajos izrakumos atrasta neticami skaista un teju perfektā stāvoklī saglabājusies Senās Romas mozaīku grīda, vēsta raidsabiedrība CNN.

Satriecošais atklājums, kas atrasts zem vīnogulājiem uz ziemeļiem no Veronas, nācis atklātībā teju gadsimtu pēc tam, kad šajā vietā tika atrastas senas villas paliekas.

Foto: Facebook/Comune di Negrar di Valpolicella

"Pēc daudziem gadu desmitiem neveiksmīgu centienu beidzot ir atklāta daļa romiešu villas grīdas un pamatu," sociālajā tīklā "Facebook" kontā raksta attiecīgā Veronas reģiona amatpersonas. 

Amatpersonas norādīja, ka pilsēta tagad strādās pie tā, lai grīda būtu redzama sabiedrībai, taču viņi uzsvēra: "Rezultāts tik drīz nebūs gaidāms un būs nepieciešami ievērojami resursi."

Foto: Facebook/Comune di Negrar di Valpolicella

Arheologi turpina aktīvus izrakumus, lai noskaidrotu, kāds ir antīkās konstrukcijas apmērs un precīza lokācija. Tiek arī runāts ar vīnogulāju īpašnieku, lai tas ļautu atliekas atvērt publiskai apskatei. 

Vēsturiskās apskates vietas Itālijā sāk lēnām atsākt savu darbību, kas bija visu šo laiku bijušas dīkstāvē Covid-19 pandēmijas dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu