Ņem vērā! ⟩ Naktī uz piektdienu būs traucēta "Smart-ID" darbība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ceturtdien no plkst. 23 līdz piektdienas, 29. maija, plkst.5 notiks plānoti digitālās autentifikācijas sistēmas "Smart-ID" uzlabošanas darbi, tādējādi būs traucēta "Smart-ID" darbība, aģentūrai LETA pavēstīja "Smart-ID" pārvaldnieka "SK ID Solutions" Latvijas filiāles vadītāja Sanita Meijere.

Šajā laikā var būt traucēta "Smart-ID" lietošana gan autentificējoties, gan parakstot dokumentus, gan arī izmantojot laika zīmogu. Šajā laikā nebūs iespējams aktivizēt vai reģistrēt arī "Smart-ID" kontu. 

"SK ID Solutions" iesaka darbības, kurām nepieciešama "Smart-ID" izmantošana, piemēram, bankas darījumu apstiprināšanu, ieplānot pirms vai pēc paredzētajiem "Smart-ID" uzlabošanas darbiem. 

Plānotā apkope ir nepieciešama, lai nodrošinātu "SK ID Solutions" piedāvāto pakalpojumu darbību un kvalitāti.

Jau ziņots, ka Igaunijas uzņēmums "SK ID Solutions" risinājumu "Smart-ID" prezentēja 2017.gada sākumā. To var izmantot e-pakalpojumu nodrošināšanai finanšu, izglītības, telekomunikāciju, enerģētikas, mazumtirdzniecības un arī dažādu valsts pakalpojumu nodrošināšanai.

No 2018.gada novembra "Smart-ID" digitālā paraksta risinājums Baltijā, kas atbilst Eiropas "eIDAS" regulējuma tehniskajai specifikācijai. Šis sertifikāts apliecina risinājuma līdzvērtīgumu ar roku rakstītam parakstam un to ir jāpieņem visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu