Viņķele pauž, ka slimnīcas noteikti saņems kompensācijas par izmaksātajām piemaksām darbiniekiem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministre Ilze Viņķele
Veselības ministre Ilze Viņķele Foto: Valsts kanceleja

Ārstniecības iestādes, kuras izsniedza piemaksas saviem darbiniekiem martā un aprīlī, noteikti saņems kompensācijas no Nacionālā veselības dienesta (NVD), ceturtdienas, 28. maija, preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Publiskajā telpā izskanējušas bažas par to, ka iepriekš no slimnīcu līdzekļiem izmaksātās piemaksas mediķiem, par kurām NVD tagad ir jāatgriež izmantotais finansējums, joprojām nav kompensētas.

Reaģējot uz šīm bažām, ministre uzsvēra, ka ārstniecības iestādes saņems kompensācijas un ka pastāv noteikta procedūra, procesu arī esot ietekmējis fakts, ka jautājuma risināšanā ir iesaistītas vairākas ministrijas.

"Tā ir ierasta prakse, ka slimnīcas maksā kaut ko no saviem līdzekļiem, un tad šie resursi tiek kompensēti no NVD," atzīmēja Viņķele.

Vienlaikus, ministre norādīja, ka ja ir slimnīcas, kam nepietiek līdzekļu, šīs ārstniecības iestādes var vērsties NVD un iegūt priekšfinansējumu. Lai gan ministre apšaubīja šādu iespēju, jo ārkārtējās situācijas laikā netika nodrošināta virkne medicīnas pakalpojumu, neskatoties uz to, ka līdzekļi to sniegšanai tika piešķirti.

Jau ziņots, ka saistībā ar darbu Covid-19 izplatības ierobežošanā medicīnas personāls un epidemiologi, kā arī dažādu iestāžu ierēdņi saņēma piemaksas apmērā līdz 20% par marta un aprīļa mēnešiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu