Foto ⟩ Valsts policijas kampaņas "Agresīva braukšana atstāj rētas" vides objekts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ar mērķi mainīt agresīvo šoferu attieksmi pret ceļu satiksmes noteikumiem Valsts policija otrdien, 26. maijā, sāka kampaņu "Agresīva braukšana atstāj rētas". Tās ietvaros apskatāms vides objekts - ar asinīm notriepta automašīna.

Šogad līdz 15. maijam kopumā notikušas 2065 sadursmes, kurās iesaistītas divas vai vairākas automašīnas (vai motocikli), šajos negadījumos cietuši 444 satiksmes dalībnieki un bojā gājuši desmit. Daļa no viņiem, iespējams, bijuši agresīvas braukšanas upuri. Valsts policijas jaunā kampaņa “Agresīva braukšana atstāj rētas” aicina iedzīvotājus aizdomāties par agresīvas braukšanas radītajām sekām gan fiziskā izpratnē, gan arī psiholoģiskā, kas rodas, iekļūstot ceļu satiksmes negadījumā vai tādā veidā zaudējot tuvinieku.

Kampaņas galvenā mērķauditorija ir gados jauni un nepieredzējuši šoferi, kas pieredzes trūkuma un pārgalvības dēļ iekļūst ceļu satiksmes negadījumos. Lai uzrunātu auditoriju, kampaņas ietvaros tapis ekspresīvs videoklips, kurā skan skarbi vārdi populārās hiphopa apvienības Singapūras Satīns mākslinieka izpildījumā. Tāpat kampaņas laikā laukumā starp Aspazijas bulvāri un Satekles ielu, pretī universālveikalam “Stockmann”, kā bargs atgādinājums ikvienam garāmbraucējam ir uzstādīta īpaša instalācija.

Kampaņa šodien tika uzsākta ar video preses konferenci, kuru atklāja VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

"Jaunā kampaņa ir veidota kā atgādinājums visiem satiksmes dalībniekiem, taču ceram, ka tā īpaši pievērsīs gados jauno autovadītāju uzmanību. Agresija pie stūres uztrauc ne tikai policiju – pēc policijas pasūtījuma SKDS veiktajā pētījumā agresīva braukšana un pārgalvība pēc aptaujāto iedzīvotāju domām satiksmes drošības risku ziņā ieņem otro vietu. Policija aktīvi strādā, lai šos riskus novērstu – mūsu ekipējumā ir vairāk kā 40 netrafarētās policijas mašīnas, kas paredzētas tieši šim mērķim. Diemžēl izrakstīto soda protokolu skaits 2019. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu ir pieaudzis par 40%, kas liecina, ka problēma joprojām ir aktuāla. Ceram uz sabiedrības attieksmes maiņu un to, ka uz ceļiem būs arvien mazāk šādu agresīvu braucēju," teica VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Kā liecina Valsts policijas apkopotā informācija, no šī gada sākuma līdz 24. maijam uz Latvijas autoceļiem ir notikuši 6511 satiksmes negadījumi, kuros cietušas 1274 personas, no tām smagas traumas guvuši 144 cilvēki. Šogad negadījumos bojā gājuši 45 cilvēki.

Satiksmes drošības kampaņu "Agresīva braukšana atstāj rētas" organizē Valsts policija sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un Drošas braukšanas skolu. Kampaņa tiek finansēta no LTAB OCTA līdzekļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu