Nosaka liegumu notiesātos apmeklēt alkohola reibumā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums. Ilustratīvs attēls
Cietums. Ilustratīvs attēls Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Saeima šodien, 28. maijā, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumos, ar kuriem tiek aizliegts ierasties brīvības atņemšanas iestādē, lai apmeklētu notiesātos, personām, kuras atrodas alkohola, narkotisko, toksisko vai psihotropo vielu ietekmē.

Tāpat šis aizliegums attieksies uz izmeklēšanas cietumu apmeklēšanu.

Kā norādīts likumprojektu anotācijās, akceptētās izmaiņas nepieciešamas, jo personas nereti ieslodzījuma vietas vai izmeklēšanas cietumu apmeklē acīmredzamā minēto vielu ietekmē, apdraudot notiesātās personas un brīvības atņemšanas iestādes amatpersonas un darbiniekus un traucējot drošības līdzekļa - apcietinājuma - vai kriminālsoda - brīvības atņemšanas - izpildi. 

Šāds ierobežojums jau pašlaik ir spēkā uz brīvības atņemšanas iestādes un izmeklēšanas cietuma amatpersonām, kurām par tā pārkāpšanu ir paredzēta disciplināratbildība.

Izmaiņas veiktas Latvijas Sodu izpildes kodeksā un Apcietinājumā turēšanas kārtības likumā. Abos likumos tāpat pārņemti vairāki sodi no Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa.

Saeima šodien arī galīgajā lasījumā pieņēma saistītos grozījumus Ieslodzījuma vietu pārvaldes likumā, kas nosaka amatpersonu tiesības un pienākumus administratīvā pārkāpuma pārtraukšanai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu