"Skaists zaudējums." KHL nosauc Rīgas "Dinamo" aizvadītās sezonas labāko un sliktāko spēli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mājas lapā ir publicēts raksts par Rīgas "Dinamo" aizvadīto sezonu. Papildus trenera un spēlētāju analīzei noteikts arī aizvadītās sezonas labākais un sliktākais mačs rīdzinieku izpildījumā.

Aizvadītā sezona bija jau sestā pēc kārtas, kurā Rīgas klubam neizdevās iekļūt KHL izslēgšanas spēlēs jeb Gagarina kausa izcīņā. Šī gan bija sevišķi smaga sezona, jo turnīra tabulā pārtrumpot izdevās tikai vienu komandu- Minskas "Dinamo".

KHL mājas lapā publicētajā rakstā kā viens no galvenajiem neveiksmju iemesliem tiek minēts kluba ļoti pieticīgais budžets.

Vēl rakstā uzsvērts, ka Ģirts Ankipāns apvienoja galvenā trenera un ģenerālmenedžera pienākumus ("Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis gan vairākkārt publiski noliedzis, ka Ankipāns pilda arī ģenerālmenedžera lomu). Amatu apvienošana neesot ļāvusi Ankipānam koncentrēties trenera pienākumiem, pauž KHL.

Pēc KHL domām rīdzinieki savas sezonas sliktāko maču aizvadīja Aleksandra Salāka debijas mačā 2. oktobrī. Šajā spēlē rīdzinieki savā laukumā nespēja izrādīt absolūti nekādu pretestību Boba Hārtlija Omskas "Avangard", piedzīvojot zaudējumu ar 0:7.

Rakstā, kura virsraksts ir "Salāks palīdzēja, bet viņš nav dievs", uz sliktākā mača titulu pretendēja arī 6. janvāra spēle pret Helsinku "Jokerit", kur arī tika piedzīvots 0:7 zaudējums, tomēr šim mačam (ne)godpilno vietu liedza ieņemt fakts, ka rīdzinieku vārtus sargāja maz pieredzējušie Jānis Voris un Reinis Liepiņš.

Savukārt par sezonas labāko maču atzīsts cits zaudējums, kurā arī rīdzinieki zaudēja septiņas ripas. Tiesa, 15. februāra spēlē pret Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo" rīdzinieki paši pamanījās gūt sešus vārtus, kas gan neglāba no zaudējuma pagarinājumā ar 6:7. Tobrīd minētā neveiksme bija Rīgas kluba jau 12. pēc kārtas.

Šo spēli varētu raksturot ar seno un visnotaļ nolietoto sporta izteicienu - "skaists zaudējums." Pirmā trešdaļa beidzās ar rezultātu 5:2 rīdzinieku labā, tāpēc arī KHL šo maču izraudzījusies kā labāko.

Nākamā KHL sezona sāksies 2. septembrī, bet Rīgas "Dinamo" joprojām vēl nav nolīgusi jaunu galveno treneri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu