Video ⟩ "Tas ir jaunais normālais." Bangkokā roboti lielveikalā mēra temperatūru un dezinficē rokas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Robots. Ilustratīvs foto.
Robots. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Roku dezinficēšana un temperatūras mērīšana - šos higiēnas un drošības pasākumus kādā Bangkokas iepirkšanās centrā apmeklētājiem palīdz ievērot gaiteņos klejojošs robotu kvartets. Taizeme sākusi atvērt lielveikalus, kuru durvis bijušas slēgtas divus mēnešus, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Rīta panorāma".

Taizemei atvieglojot koronavīrusu ierobežojošos pasākumus, kādā galvaspilsētas lielveikalā Bangkokā sācis strādāt robotu kvartets.

Viens no tiem - "PP" - uz sava ekrāna pārraida ziņojumus par nepieciešamību ievērot pasākumus veselības pasargāšanai. Otrs - "LISA" - palīdz apmeklētājiem orientēties veikalā, tostarp atrast, kur var dezinficēt rokas. Trešais - "ROC" - piedāvā noskenēt cilvēka ķermeņa temperatūru. Bet ceturtais - "K9" - klīst par tirdzniecības centru ar roku dezinficēšanas līdzekļa pudeli uz muguras.

Robotu kvarteta loma ir pārliecināt veikala apmeklētājus, ka ar higiēnu viss ir kārtībā, un šeit atkal ir droši.

"Tās ir jaunas inovācijas Taizemē. Domāju, ka cilvēki tās uztver pozitīvi. Veikala apmeklētāji uzskata, ka roboti ir draudzīgi un izpalīdzīgi. Tas ir kaut kas jauns, tas ir jaunais normālais," norādīja lielveikala "Central Pattana" vadītāja vietniece Vallaja Čirativata.

Plāni paredz – kad robotu kvartetu pilnībā integrēs, tie darbosies autonomi, izmantojot jaunās 5G tehnoloģijas, kas vadīs viņu ceļus iepirkšanās centrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu