"Tas ir stulbākais lēmums, ko esam pieņēmuši." Kā pagātnes kļūda palīdzēja "Mavericks" īpašniekam iegūt Porziņģi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans sarunā ar radio stacijas "WFAN" raidījuma "Moose and Maggie" vadītājiem skaidrojis kā pagātnes kļūda ļāvusi viņam nešaubīties par Kristapa Porziņģa piesaistīšanu komandai.

Kjūbans skaidroja, ka 2004. gada starpsezonā viņa vienība pieņēmusi pašu sliktāko lēmumu, šķiroties no saspēles vadītāja Stīva Neša, kurš nākamajās divās sezonās kļuva par visas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. 

"Katrai komandai šādos lēmumos ir savi iemesli. Mēs ļāvām Nešam iet. Tas ir stulbākais lēmums, ko jebkad esam pieņēmuši. Tajā laikā saņēmām medicīnas personāla viedokli par Neša muguru, ka tā varētu neizturēt slodzi. Protams, šis viedoklis bija nepareizs," stāstīja Kjūbans.

"Mavericks" prezidents no savām kļūdām bija mācījies un nenobijās no Porziņģa traumas riskiem. Kad parādījās runas par iespējamu Porziņģa maiņu, viens no iemesliem attiecību neturpināšanai esot bijis latvieša potenciālais traumatiskums. Kjūbans no pagātnes kļūdām bija mācījies un piekrita maiņas darījumam ar "Knicks", iegūstot talantīgo uzbrucēju.

""Knciks" par Porziņģa situāciju bija savs viedoklis un viņi mēģināja darīt to, ko vēlējās. Dažreiz viss tomēr nenostrādā līdz galam," par konkurentiem no Ņujorkas izteicās Kjūbans.

2004. gada vasarā Nešs bija gatavs palikt Dalasā, bet Kjūbans jau pieminēto medicīnas personāla viedokļu dēļ nebija gatavs piešķirt talantīgajam saspēles vadītājam sešu gadu līgumu, ar kopējo vērtību virs 63 miljoniem ASV dolāru (56,7 miljoni eiro). Tā rezultātā Nešs pieņēma lēmumu doties uz Fīniksas "Suns", kur viņš aizvadīja savas karjeras labākos gadus, vadot vienu no visu laiku talantīgākajām uzbrukuma komandām. Diemžēl kanādietim tā arī neizdevās tikt pie čempiona gredzena.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu