Mārtiņa Ķibilda sieva par liktenīgo dienu Amsterdamā un sajūtām šobrīd (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilze Grase-Ķibilde
Ilze Grase-Ķibilde Foto: LETA

Pāragri mirušā TV personības Mārtiņa Ķibilda sieva Ilze Grase-Ķibilde intervijā žurnālam "Una" pusgadu pēc vīra aiziešanas mūžībā atsauc atmiņā liktenīgo dienu, kad Mārtiņš piedzīvoja sirdslēkmi.

Ilze, lai arī nevēlas raksturot to dienu, atklāj, ka viņai ļoti palīdzējusi labākā draudzene Laura un viņas brālis Lauris. "Es neizdarīju neko, jo reāli biju "dārzenis"," rezumē Ilze.

Kā zināms, Mārtiņa dzīvība izdzisa Amsterdamā, kur viņš bija kopā ar Ilzi viņas komandējuma laikā. "Tā kā es bieži ceļoju, mēs tā darījām trīs četras reizes gadā — viņš atlidoja pie manis, pavadījām vīkendu kopā un braucām mājās. Starp citu, Amsterdama bija mūsu mīļākā pilsēta," atklāj Ilze.

"Mārtiņam bija sirdslēkme, kas varēja notikt jebkur. Lai cik šausmīgs būtu notikušais, labi, ka mēs bijām divatā, bez bērniem, ka tas nenotika uz ielas, asiņaini...," liktenīgo dienu atminas Ķibilda sieva.

Vaicāta, kā viņa jūtas šobrīd, Ilze atklāj: "Esam bijuši neprecēti, precēti, bez bērniem, ar bērniem, iztusējušies un mājās sēdējuši, dzīvojuši dažādās vietās. Mums bijuši visādi posmi, līdz ar to neko nevaru nožēlot. Vienkārši žēl, ka man jāpiedzīvo šis baisais stāsts."

Jau ziņots, ka pērnā gada 26. oktobrī 46 gadu vecumā pēkšņi mūžībā devās televīzijas personība un žurnālists Mārtiņš Ķibilds. Pēcāk Mārtiņa ģimene sociālajos tīklos paziņoja oficiālo nāves iemeslu: "Autopsijas rezultāts ir īss un nepielūdzams: “Akūta koronārā sirds slimība. Mārtiņa sirds pārstāja pukstēt miegā Amsterdamas viesnīcā."

Ķibilds Latvijas Televīzijā veidojis un vadījis tādus raidījumus kā "Atslēgas", "Adreses" un "Kultūrdeva". Agrāk viņš bijis arī raidījuma "Gribi būt miljonārs?" vadītājs. 

Ķibilds bijis arī Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs.

Atvadīšanās no Mārtiņa notika piektdien, 8. novembrī, Torņkalna baznīcā. Uz piemiņas dievkalpojumu ieradās desmitiem aizgājēja tuvinieki, draugi un kolēģi. 

Foto: tuvinieki, draugi un kolēģi Torņkalna baznīcā atvadās no Mārtiņa Ķibilda

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu