"Domāju, ka neizdzīvošu." Spēkavīrs par šaušalīgo pieredzi pēc pustonnas smaga svara stieņa pacelšanas (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2016. gadā spēkavīrs no Anglijas Edijs Hols uzstādīja pasaules rekordu, paceldams 500 kilogramus smagu svara stieni. Savā "Youtube" kanālā sportists ir padalījies ar šaušalīgo pieredzi, ko viņam nācās pārciest pēc rekorda uzstādīšanas.

32 gadus vecais spēka vīrs atklāja, ka pēc rekorda uzstādīšanas vairāk nekā 10 000 fanu priekšā, viņš aizkulisēs cīnījies par savu dzīvību. Viņš esot pazaudējis redzi teju uzreiz pēc došanās prom no skatuves.

"Uzreiz pēc skatuves pamešanas sapratu, ka ļoti strauji zaudēju redzi tieši acs centrā. Tad es biju ļoti nobijies. Atceros, ka gulēju uz muguras un skatījos uz griestiem kaut kādā gaitenī," stāsta spēkavīrs.

Hols atklāj, ka tajā brīdī viņš nav bijis pārliecināts, vai izdzīvos: "Skatījos uz griestiem un domāju, ka neizdzīvošu. Manā prātā bija viena doma: "Viss, šī ir vieta, kur Edijs Hols mirs.""

Atlēts atminējās, ka apkārtējie centušies viņam palīdzēt, jo situācija bijusi patiesi kritiska: "Cilvēki slaucīja asinis, kas plūda no manām ausīm. Arī acīs man bija plīsuši asinsvadi. Protams, asinis joprojām nāca arī pa degunu. Visiem bija skaidrs, ka esmu satraumējis ko nopietnu savā organismā."

Protams, no šādas traumas nebija viegli atgūties un arī tad, kad asiņošana pārstāja. Kopumā bija nepieciešamas vairāk nekā trīs stundas, lai viņa asinsspiediens un pulss nostabilizētos.

Vēl nākamajā dienā spēkavīrs bijis pilnībā dezorientēts: "Aizgāju uz savu mašīnu, lai dotos mājās. Es fiziski un mentāli nespēju braukt ar mašīnu. Nespēju ielikt ātrumā, nesapratu, kā darbojas stūre. "

Vēl pēc dienas Hols esot apmeklējis sava dēla ceturtās dzimšanas dienas ballīti. Kā izteicās pats spēkavīrs, arī šajā pasākumā viņš ir pārbijies, jo nav spējis atpazīt savu brāli un atcerēties cilvēku vārdus.

"Atskaitot asiņošanu smadzenēs un smadzeņu satricinājuma pazīmes, man kopumā bija nepieciešamas divas nedēļas, lai atkoptos fiziski un psiholoģiski," teica spēkavīrs.

Nobeigumā Hols nāca klajā ar komentāru, kas, visticamāk, pārsteidza daudzus fanus: "Cilvēki man bieži jautā: "Vai būtu gatavs celt pustonnu smagu stieni vēlreiz?""

"Mana atbilde ir vienkārša: "Jā, es to darītu." Pie tam, es pievienotu vēl 10 kilogramus. Es mēģinātu pacelt vēl lielāku svaru, jo jutu, ka tajā dienā biju spējīgs pacelt vēl vairāk," nobeigumā teica Hols.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu