"Tas ir traģisks notikums." VP izsaka līdzjūtību Lietuvas policijai saistībā ar zaudēto kolēģi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija.
Valsts policija. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Valsts policijas (VP) kolektīvs savā "Facebook" kontā izteicis visdziļāko līdzjūtību Lietuvas policijai par kolēģa Sauļusa Žimantasa zaudēšanu.

"Tas ir traģisks notikums un liels zaudējums bojāgājušā policista ģimenei, tuviniekiem un visai policijas saimei," rakstīts paziņojumā.

"Policista profesija nozīmē kalpošanu valsts, sabiedrības un cilvēku labā, nesaudzējot savus spēkus, bet, ja tas vajadzīgs, - arī dzīvību. Diemžēl tā ir dārga cena. Sauļus nav saudzējis savu dzīvību, godam pildot savus policista pienākumus, rūpējoties par sabiedrības drošību," rakstīts "Facebook".

"Mēs - Latvijas policisti - šajā grūtajā brīdī esam līdzās ar Jums un Sauļusa ģimeni, draugiem un tuviniekiem," uzsver VP.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka Lietuvā bruņots vīrietis piektdien, 29. maijā, nošāva policistu un ievainoja policisti, bet pēc tam aizbēga no notikuma vietas. 

Incidents notika Telšu apriņķa Mažeiķu rajona Birbilišķu ciemā.

Pēc Lietuvas Policijas departamenta sniegtajām ziņām, policisti pārbaudījuši saņemto informāciju par vardarbīgu vīrieti un degošu māju. Kad policisti ieradušies notikuma vietā, vīrietis atklājis uz policistiem uguni.

Nogalinātais policists ir 40 gadus vecs. Viņa kolēģe sašauta kājā, bet viņas dzīvība nav briesmās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu