"Mediķiem šāds zaudējums rada emocionālas traumas." Igaunijā ātrās palīdzības auto izdziest grūtnieces dzīvība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Otrdien, 26. maijā, Rakveres apriņķī Igaunijā ātrās palīdzības mašīnā nomira kāda 38 gadus veca grūtniece, viņa bija piektajā mēnesī. Mediķiem neizdevās izglābt viņas bērniņu, vēsta medijs "Postimees".

Sieviete mājās pēkšņi saļimusi un zaudējusi samaņu. Uz viņas dzīvesvietu tika nosūtītas divas ātrās palīdzības brigādes un reanimācijas mašīna.

Slimnīcas vadītāja Lenne Rjatsepa norāda, ka sākumā bijis grūti nokomplektēt mediķu brigādes, jo sievietei tuvākā brigāde jau bija aizņemta un devās uz citu izsaukumu.

Pēc Rjatsepas teiktā, arī otra uzrunātā brigāde jau bijusi noslogota, tāpēc sievietei devās palīdzēt attālākas Rakveres ātrās palīdzības brigādes un reanimācijas mašīna braukusi no Tallinas.

"Reanimācijas komanda konsultējās ar ārstu no Ziemeļigaunijas reģionālās slimnīcas, kurš uz vietas vadīja, konsultēja un palīdzēja komandai," skaidro slimnīcas vadītāja.

Neskatoties uz spraigo mediķu darbu un centieniem, diemžēl sieviete nomira ceļā uz slimnīcu. Viņas ķermenis tika nosūtīts uz autopsiju, lai noskaidrotu nāves cēloni.

Rjatsepa norādīja, ka, tā kā incidents bija neparasts, sešiem brigādes locekļiem tika piedāvāta krīzes palīdzība - psiholoģiskais atbalsts un konsultācijas. "Brigādei šāds zaudējums rada emocionālas traumas."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu