Foto ⟩ "Pat kāds ar īpašām vajadzībām zina vārdu "paldies"." Puisis ar autismu pasakās Covid-19 pirmajām frontes līnijām īpašā veidā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

22 gadus vecais Edijs Lins ir balonu mākslinieks, kuram ir autisms. Viņš veido sarežģītas balonu skulptūras Covid-19 pandēmijas pirmās frontes līnijas godināšanai. Viņa darbi ir piesaistījuši cilvēku uzmanību visā pasaulē, vēstī raidsabiedrība CNN.

"Es domāju, ka tas iedvesmo cilvēkus, ka pat kāds, kam ir īpašas vajadzības, zina vārdu "paldies" un izrāda pateicību savā īpašajā veidā," norādīja jaunā mākslinieka māte Dženija Lina.

Edijam, kurš internetā pazīstams kā "Ausome Balloon Creator", autisms tika diagnosticēts trīs gadu vecumā. Līdz 10 gadu vecumam viņš bija iemācījies veidot iespaidīgas balonu skulptūras pašmācības ceļā, skatoties pamācību video vietnē "Youtube". Kopš tā laika viņš šo hobiju ir pārvērtis par ienesīgu biznesu.

Edijam ir liela mīlestība pret "Marvel" franšīzes supervaroņiem, bet nule viņa plašajā sirdī ir ienākuši īsti supervaroņi, kuri ikdienā nenēsā apmetņus.

"Kad viņam jādodas pie ārsta, viņš visus, kas viņam poliklīnikā palīdz, viņš visus sauc par "ārstiem"," paskaidroja Edija mamma.

Edija mazais bizness sākotnēji koncentrējās uz pāris dzimšanas dienām mēnesī, tagad viņu pārpludina pieprasījumi pēc balonu skulptūrām visas nedēļas garumā.

"Baloni vienkārši rada cilvēkiem šo prieka un laimes sajūtu," sacīja Dženija Lina.

"Šajā laikā ir īpaši svarīgi parādīt atzinību cilvēkiem, kuri upurē savu laiku ar ģimeni un pakļauj sevi briesmām tikai tāpēc, lai nodrošinātu sabiedrības veselību," viņa turpināja.

Edijs strādā arī vietējā bibliotēkā, un viņa māte saka, ka balonu māksla viņam ir palīdzējusi komunicēt ar cilvēkiem, neskatoties uz viņa stāvokli. "Tas ir kaut kas, ko viņš labi prot, un viņš par to lepojas."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu