Advokāte Juraša par draudiem informēta caur bijušo ostas pārvaldnieku Loginovu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alla Juraša, 2009. gadā
Alla Juraša, 2009. gadā Foto: LETA/Ieva Čīka

Uzņēmējs Igors Ivanovs, kurš pirms nedēļas tika aizturēts Valsts policijas izmeklēšanā par slepkavības gatavošanu, esot brīdinājis iespējamo upuri advokāti Allu Jurašu. Tas izriet no LTV raidījuma "de facto" rīcībā esošas neoficiālas informācijas par izmeklēšanu un Ivanova advokāta stāstītā.

Raidījumam no vairākiem avotiem zināms, ka Ivanovs esot nodevis Jurašai ziņu par iespējamiem draudiem caur bijušo Rīgas brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu.

Policijas darbinieki Ivanovu aizturēja 19. maijā. Dienu vēlāk lūdza tiesu uz izmeklēšanas laiku Ivanovu apcietināt.

Neoficiāla informācija par izmeklēšanu ļauj aptuveni izstāstīt notikumu gaitu.

11. maijā Ivanovam tikusi atsūtīta īsziņa no Vjačeslava Gončarova, ar ko Ivanovs kopā atradās ieslodzījumā, kad izcieta cietumsodu par savas sievas slepkavību. Gončarovs īsziņā rakstījis, ka ir pasūtīta advokātes Allas Jurašas slepkavība un tiek meklēti izpildītāji. Īsziņā bija pieteikts Jurašu brīdināt caur Leonīdu Loginovu. 

Nākamajā dienā Ivanovs esot ziņu par slepkavības draudiem nodevis Loginovam, viņš savukārt tālāk Jurašai. Advokāte Juraša esot vērsusies policijā. Tajā pašā dienā policija jau prasīja paskaidrojumus Ivanovam kā lieciniekam.

Bet jau nedēļu vēlāk Ivanovu aizturēja kā aizdomās turamo. Ivanova advokāts Jānis Davidovičs šādu policijas rīcību uzskata par absurdu: "Man tas ir neizskaidrojami, jo tieši Igors Ivanovs ir tā persona, ka brīdināja Allu Jurašu par notiekošo, ka pret viņu tiek gatavots šāds slepkavības mēģinājums.

Igors Ivanovs bija tas, kas faktiski ar Allu Jurašu komunicēja, lai viņa iet uz policiju."

Ivanovs uzskata, ka šādi viņa vietā būtu rīkojies "jebkurš saprātīgs cilvēks", pauž viņa advokāts un atzīmē, ka Juraša esot Ivanovam bijusi pateicīga par brīdināšanu.

Jurašas advokātu birojā nekādus komentārus par izmeklēšanu nesniedz, tādēļ nav skaidrs, vai viņa tiešām bijusi Ivanovam pateicīga. 

Nav arī skaidrs, kādēļ bija jāizmanto tik sarežģīta apziņošanas ķēde. Kādēļ uzreiz neziņot policijai? Tomēr šāds informācijas nodošanas kanāls nav tik neparasts, kā sākotnēji varētu šķist. Ivanovs ir pazīstams ar Loginovu, jo Ivanovs ir valdes loceklis uzņēmumā "Riga Yacht Marina", kurā Loginovs ir līdzīpašnieks. 

Savukārt Loginovs noteikti pazīst Jurašu, jo savulaik pieņēma viņu darbā Rīgas brīvostas flotē. 

Loginovs gan "de facto" saka, ka neko par šo lietu nezinot, bet, ja zinātu, tad nemaz nedrīkstētu teikt.

"Nē, man nav nekāds statuss, (..) vēlu veiksmi jūsu žurnālistu izmeklēšanā. (..) Elpojiet dziļi, cienītais," īsā telefonsarunā saka Loginovs.

"de facto" rīcībā gan ir droša informācija, ka tieši caur Loginovu Ivanovs arī nodeva informāciju Jurašai. 

Valsts policija par šo izmeklēšanu izsakās ļoti skopi un neatklāj, kādi ir pierādījumi pret Ivanovu, bet apliecina, ka aizturētas tikušas vairākas personas.

"Tā pati kriminālizmeklēšanas 1. nodaļa, kas izmeklē slepkavības, tās lietvedībā ir kriminālprocess. Ir aizturētas personas, bet izmeklēšanas interešu vārdā mēs atturamies no jebkādiem komentāriem," saka Valsts policijas priekšnieks p.i. Andrejs Grišins.

Kratīšanā Ivanova mājā ticis atrasts ierocis, liecina neoficiāla informācija.

Raidījumam nav zināms, kā interesēs iespējamā slepkavība varēja tikt plānota.

Iespējamais upuris šajā lietā advokāte Juraša ir Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja un Jauno konservatīvo frakcijas vadītāja Jura Juraša laulātā, taču, ja ticēt dzelteno mediju ziņām, tad abi jau kādu laiku dzīvo šķirti. 

Skaļākās lietas Jurašas praksē ir vēja parka "Winergy" krimināllieta, strīds par Skonto stadiona pārdošanu, cīņa pret uzņēmēju Gulamu Gulami par divām Vecrīgas viesnīcām un bijušā SAB darbienika Aigara Sparāna aizstāvēšana lietā par iespējamu kukuļošanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu