Stiprais vējš un spēcīgais sadūmojums apgrūtina dzēšanu. Liesmas turpina plosīt Ozolu kūdras purvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls.
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vēl aizvien turpinās ugunsgrēka dzēšana Ozolu kūdras purvā Kuldīgas novada Rendas pagastā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Stiprais vējš un spēcīgais sadūmojums apgrūtina dzēšanas darbus.

Vītola informēja, ka notikuma vietā strādā 33 ugunsdzēsēji, piesaistītas sešas autocisternas, konteinervedējs ar lielas ietilpības ūdens tilpni, kā arī Valsts meža dienesta ugunsdzēsēji.

Ugunsgrēka dzēšanā piedalās arī Ozolu purvā saimniekojošā uzņēmuma "Baloži & Ko" darbinieki, kas ar traktortehnikas palīdzību jauc gruzdošās kūdras kaudzes.

Dzēšanā piedalās arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters.

LETA jau vēstīja, ka par ugunsgrēku VUGD tika paziņots sestdien pēcpusdienā, un sākotnējā informācija liecināja, ka ugunsgrēka platība ir aptuveni četri hektāri. Vēlāk atklājās, ka degšanas platība ir aptuveni 70 hektāri.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un VUGD brīdina, ka Latvijas centrālajos novados - lielākajā daļā Zemgales un Vidzemes - vismaz līdz 4.jūnijam saglabāsies augsta ugunsbīstamība mežos.

Spēkā dzeltenā līmeņa brīdinājums. Iedzīvotāji aicināti ievērot piesardzību mežu un krūmāju tuvumā, nekurināt ugunskurus un nemest zemē izsmēķus. Aizdegšanās gadījumā uzreiz jāziņo glābšanas dienestam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu