"Es esmu ar saviem brāļiem." Dāvis Bertāns un citi "Wizards" spēlētāji iestājušies pret rasismu ASV (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Ieva Makare/LETA

Ar spēcīgu vēstījumu savā "Instagram" kontā nācis klajā viens no Vašingtonas "Wizards" aizvadītās sezonas līderiem Dāvis Bertāns.

Laikā, kad Džordža Floida traģiskās slepkavības dēļ liesmās ir vairākas ASV pilsētas, latviešu uzbrucējs savā "Instagram" kontā publicējis vairākus attēlus, kas kopā veido vienu vēstījumu pret rasismu ASV.

"Mēs vairāk ar toleranci neizturēsimies pret to, ka šajā valstī tiek slepkavoti citu ādas krāsu cilvēki. Mēs nepieņemsim likumsargu ļaunprātīgu varas izmantošanu. Mēs nepieņemsim neefektīvus vadītājus, kuri ir nedzirdīgi un izturas neiecietīgi pret pret citu ādas krāsu cilvēku kopienām," tika rakstīts Bertāna un "Wizards" paziņojumā.

"Turpmāk nebūs tā, ka aizveramies un driblējam," nobeigumā rakstīja "Wizards" pārstāvji. Šāds izteikums ir saistīts ar "Fox" žurnālistes 2018. gada izteikumiem par Lebrona Džeimsa vēlmi iesaistīties politikā. Toreiz Laura Ingrema nāca klajā ar frāzi, kas sociālajos tīklos sacēla īstenu vētru: "Aizveries un driblē!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dāvis Bertāns (@dbertans_42) on

Pie attēlos redzamā teksta, kas ir domāts kā visu "Wizards" spēlētāju kopīgais vēstījums, Bertāns pievienojis arī ziņu konkrēti no sevis: "Es esmu ar saviem brāļiem. Vienota cilvēce šo pasauli var padarīt labāku mūsu bērniem." 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu