"Mums ir jāturpina paust savu viedokli." Maikls Džordans pārtrauc klusumu par Floida traģisko slepkavību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AP/Scanpix

Sašutumu par Džordža Floida traģisko slepkavību ir izrādījušas jau daudzas lielā sporta zvaigznes. Ar paziņojumu par protestiem apvīto noziegumu nācis klajā arī leģendārais Maikls Džordans.

Džordana paziņojums tika publicēts "Jordan" zīmola oficiālajā "Twitter" kontā.

"Esmu dziļi noskumis, patiesi sāpināts un vienkārši dusmīgs. Es redzu un jūtu visu apkārtējo sāpes, dusmas un sašutumu. Es esmu ar visiem, kuri neklusē par rasismu un vardarbību pret citu krāsu personām mūsu valstī. Mums pietiek," ievadā rakstījis Džordans.

Turpinājumā leģendārais basketbolists un Šarlotas "Hornets" īpašnieks izcēlis līdzcilvēku vienotības saglabāšanu: "Man nav atbilžu, bet mūsu vienotās balsis parāda spēku un spēju būt nešķiramiem. Mums vajag klausīties vienam otrā, izrādīt rūpes un empātiju, kā arī nekad neignorēt bezjēdzīgu vardarbību."

Tāpat Džordans aicināja līdzcilvēkus izrādīt savu viedokli miermīlīgā veidā: "Mums miermīlīgā veidā ir jāturpina paust savu viedokli pret netaisnību un prasīt, lai cilvēki uzņemas atbildību. Mūsu vienotajai balsij ir jāizdara spiedienu uz vadītājiem, lai viņi veic izmaiņas likumos. Katram no mums ir jābūt daļai no risinājuma un mums ir jāstrādā kopā, lai taisnīgums būtu pieejams visiem."

Nobeigumā bijušais basketbolists izteica līdzjūtību mirušā vīrieša  ģimenei: "Mana sirds ir ar Džordža Floida un arī citu personu, kuru dzīvības tika zaudētas rasisma dēļ, ģimenēm."

Aptuveni 20 lielajās ASV pilsētās izsludināta komandantstunda, un vairāki štati mobilizējuši Nacionālo gvardi saistībā ar plašiem vardarbīgiem protestiem un grautiņiem pēc aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāves Mineapolē.

Pašā Mineapolē grautiņi turpinājušies jau piekto nakti. Policija pret protestētājiem izmantoja asaru gāzi un trokšņu granātas. Sadursmes izraisījušās arī Ņujorkā, Čikāgā, Filadelfijā, protestētajiem dauzot veikalu skatlogus un dedzinot policijas automašīnas. Losandželosā, Čikāgā, Atlantā un vēl pārdesmit lielajās pilsētās nakts stundās aizliegts uzturēties ielās.

Par Džordža Floida nogalināšanu apsūdzētais policists Dereks Šovens ir arestēts un viņam izvirzītas apsūdzības slepkavībā. Floida nāve bija viens no daudziem gadījumiem, kad policisti vainoti pārmērīga spēka lietošanā tieši pret melnādainajiem amerikāņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu