Foto ⟩ Mirgai piedzimuši dvīņi! Līgatnes dabas taku aļņu saimei ģimenes pieaugums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Līgatnes dabas takas

Pirmdien, 1. jūnijā, Līgatnes dabas takas sociālajā tīklā "Facebook" dalījušās ar prieka vēsti - aļņu mammai Mirgai piedzimuši divi alnēni.

"Lai gan pavasaris šogad ir mānīgs gan laikapstākļos, gan neierastajā cilvēku dzīves kārtībā, dabā viss notiek ierastajā ritmā un šopavasar ģimenes pieaugumu sagaidījusi Līgatnes dabas taku aļņu saime," raksta dabas taku pārstāvji.

"Savas pirmās dzīves nedēļas māte ar mazuļiem pavadīja nomaļākajos nožogojuma nostūros, paslēpušies no apmeklētāju skatieniem. Taču nu jau mazie alnēni kopā ar mammu laiku pa laikam dodas apgaitā iepazīt plašo teritoriju un atrādīties dabas taku apmeklētājiem.

Tomēr lielāko laika daļu mazuļi joprojām pavada paslēpušies kādā koku pudurī."

Aļņu mazuļi dabā parasti dzimst maijā un jūnijā, un pirmos dzīves mēnešus to galvenā barība ir mātes piens, bet savu ēdienkarti tie pamazām papildina ar zālaugiem un plaukstošajām koku lapiņām.

Alnēnu kažoks, atšķirībā no pārējiem Latvijas pārnadžiem, nav raibs, bet gan ir vienmērīgi rūsganā tonī, kas turpmāko mēnešu laikā tiek nomainīts pret pieauguša aļņa pelēcīgo apmatojumu.

Lai gan pavasaris šogad ir mānīgs gan laikapstākļos, gan neierastajā cilvēku dzīves kārtībā, dabā viss notiek ierastajā...

Posted by Līgatnes dabas takas on Sunday, May 31, 2020
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu