Jānis Blūms: Valstsvienības spēlētāji novērtē iespēju trenēties kopā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Blūms.
Jānis Blūms. Foto: Zane Bitere/LETA

Koronavīrusa radītā pandēmija sportistiem ilgu laiku liedza veikt fiziskās aktivitātes grupās, tāpēc pirmajos treniņos ātri vien izdevies novērtēt iespēju trenēties kopā, sarunā ar Latvijas Basketbola savienību teica valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

No 1.jūnija LBS "Elektrum" Olimpiskajā centrā rīko sieviešu un vīriešu valstsvienību, kā arī U-16 un U-18 izlašu kandidātu koptreniņus, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus. Pirmdienās un trešdienās treniņi ir vīriešiem un jauniešiem, bet otrdienās un ceturtdienās - sievietēm un jaunietēm.

Pirmdien, 1.jūnijā, vīriešu valstsvienības pirmajā nodarbībā treneru Roberta Štelmahera, Uvja Helmaņa, Raimonda Feldmaņa un Oskara Ernšteina vadībā ierindā bija 12 basketbolisti: Jānis Bērziņš, Kaspars Bērziņš, Jānis Blūms, Artjoms Butjankovs, Kristaps Dārgais, Rolands Freimanis, Mārtiņš Laksa, Toms Leimanis, Dāvis Rozītis, Artūrs Strautiņš, Aigars Šķēle un Jānis Timma.

Valstsvienības darba programmā iekļausies arī Žanis Peiners un Ojārs Siliņš, kuriem turpinās rehabilitācijas process pēc savainojumiem. Paredzams, ka darba gaitā komandai pievienosies vēl vairāki spēlētāji.

"Visi - gan spēlētāji, gan treneri - esam nestandarta situācijā, tāpēc treniņprogrammā meklējam un meklēsim nestandarta risinājumus, pieskaņojoties 

spēlētāju kondīcijai un konkrētān vajadzībām," savus plānu vasarai atklāj valstsvienības galvenais treneris Štelmahers. "Virzīsimies soli pa solim, palīdzot

spēlētājiem labāk sagatavoties nākamai sezonai, kuras laikā valstsvienību gaida svarīgas spēles." 

Tikmēr Blūms priecājās par iespēju izlases kandidātiem strādāt kopīgi. "Visi spēlētāji vasarās meklē iespējas trenēties, un ļoti labi, ka LBS nodrošina iespēju valstsvienības dalībniekiem un kandidātiem to darīt kopā, pieredzējušu treneru vadībā," gandarījumu pauž kapteinis. "Spēlētāji jūt, ka nav aizmirsti, var koncentrēties treniņiem, turklāt kopīgā darbā nostiprinās komandas ķīmija." 

"Labi, ka vasaru lietderīgi izmantos arī jaunatnes izlašu dalībnieki. Pats gatavojos savai 22.profesionāļa sezonai - ceru, ka nekāda pandēmija manus plānus neietekmēs." 

Iespēja atspoguļot treniņos notiekošo, kā arī intervēt trenerus un spēlētājus, ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, būs arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, taču būs nepieciešama ierašanās laika saskaņošana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu