Uz Latvijas un Baltkrievijas robežas saulespuķu sēklu kastēs atrod vairāk nekā astoņus miljonus kontrabandas cigarešu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cigarete. Ilustratīvs attēls.
Cigarete. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde, veicot kontroles pasākumus uz valsts robežas ar Baltkrieviju, novērsusi 8 095 660 cigarešu jeb 404 783 paciņu kontrabandu, aģentūru LETA informēja VID. 

Cigaretes bija noslēptas kādā autotransporta kravā - saulespuķu sēklu paciņu vietā kastēs bija ievietotas cigarešu paciņas.

Pamatojoties uz riska analīzes rezultātiem, Pāternieku muitas kontroles punktā skenēšanai tika novirzīta kāda no Baltkrievijas iebraukusi automašīna ar saulespuķu sēklu kravu. Izvērtējot kravas skenēšanas attēlus, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu, tāpēc veikta padziļinātā kontrole. 

Atverot kravas nodalījumu un pārbaudot iepakojuma kastes, konstatēts, ka augšpusē novietotajās kastēs patiešām atrodas saulespuķu sēklu paciņas. Taču, turpinot pārbaudi, muitnieki konstatēja, ka dziļāk kravā esošajās kastēs saulespuķu sēklu vietā noslēptas nedeklarētas cigaretes. Ar kontrabandas cigaretēm bija piepildīta lielākā daļa kartona kārbu.

Tā kā tika saskatītas noziedzīga nodarījuma pazīmes, kontrolē tika iesaistītas VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas.

Muitas kontroles rezultātā svētdien, 31.maijā, konstatēts, ka kravā deklarētās preces - saulespuķu sēklu - vietā atradās 8 095 660 cigaretes "NZ" jeb 404 783 paciņas ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Valstij nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 1,3 miljoni eiro.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par kontrabandu lielā apmērā. 

Publicēta: 01.06.2020 1

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu