Ekonomikas atlabšanai turpmākajos divos gados vienojas novirzīt divus miljardus eiro (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krišjānis Kariņš
Krišjānis Kariņš Foto: Ieva Leiniša/LETA

Covid-19 krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atlabšanai turpmākajos divos gados būs pieejami divi miljardi eiro, šodien pēc valdību veidojošo partiju tikšanās žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers pastāstīja, ka šodien koalīcijā bijušas interesantas un spraigas diskusijas, kuru rezultātā partneri vienojās par stratēģisku investīciju turpmākajiem gadiem, lai pārvarētu Covid-19 krīzi un veicinātu ekonomikas atlabšanu.

Koalīcija vienojās veikt divu miljardu eiro ieguldījumiem divu gadu laikā. "Ja pagājušajā nedēļā pieņēmām lēmumu par to, kā naudu ieguldīt, tad tagad būs konkrēti par kategorijām. Nauda būs sadalīta aptuveni trīs vienādās daļās starp pabalstiem, infrastruktūru un modernicāziju. Domāju, ka varēsim ieviest skaidrību par to, kā varēs pārvarēt krīzi," teica Kariņš.

Premjers skaidroja, ka katrā no trim minētajām virsgrupām būs pieejami aptuveni 660 miljoni eiro, tostarp aptuveni 32 miljoni eiro kultūrai, kā arī 42 miljoni eiro zinātnei. Politiķis akcentēja, ka šajā summā ietverti līdzekļi arī tūrisma nozares atbalstam un citiem procesiem.

"Lielā politiskā diskusija, kas aizkadrā ilgusi vairākas nedēļas, veiksmīgi noapaļota. Risinājums ir labs valstij un tautsaimniecībai. Katram ministram un politiskajam spēkam tur būs, ko uzrādīt," sacīja politiķis.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu