Video ⟩ Uz ieslēgtas plīts atstāts ēdiens pirmdienas rītā saceļ trauksmi Purvciemā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/Olga Ganiuk

Pirmdien, 1. jūnijā, vairākus Purvciema iedzīvotājus izbrīnījusi neredzētā rosība pie kāda divpadsmitstāvu nama Ilūkstes ielā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Vismaz no pirmā acu skata, gan nebija īsti skaidrs, kas šeit atgadījies, jo nav bijuši redzami, ne dūmi, ne uguns, ne kāds, kuram vajadzētu palīdzību. Taču, kā atklāj ugunsdzēsēji, šāda rīcība sekojusi kaimiņu ziņai par to, ka vienā no devītā stāva dzīvokļiem nostrādājis dūmu detektors.

Tā kā namam ir vairāk nekā desmit stāvi, tas automātiski nozīmējis arī – ka izsaukums bija uzskatāms par paaugstinātas bīstamības un lai arī šoreiz, no malas izskatījies, ka nekas jau nav noticis – kā izrādās, vīri izglābuši divas dzīvības.

"Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts sadūmojums un vizuāli nekas nebija redzams, bet šis dūmu detektors dzīvoklī strādāja. Ar auto kāpņu palīdzību pārbaudot no ārpuses, konstatēja, ka uz plīts ir atstāts ēdiens, kurš tad ir izveidojis diezgan lielu sadūmojumu šajā dzīvoklī un kāpņutelpā nostrādājis bija dūmu detektors," sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) 3. daļas komandieris Krišjānis Mincenbergs.

"Iekļūstot dzīvoklī  tur cilvēki nebija, bija mājdzīvnieki – suns un kaķis – kuri bija šoka stāvoklī, bet, izvēdinot telpas un ugunsdzēsējiem viņus samīļojot, situācija veiksmīgi beidzās,” stāstīja Micenbergs.

Komandieris norāda, ka šajā gadījumā, viss beidzies tik veiksmīgi tikai tāpēc, ka dzīvokļa saimnieks bija parūpējies par savu īpašumu un vienlaikus atgādina, ka no šī gada sākuma, detektoram būtu jābūt katrā mājoklī.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu