Nelegālās sacensībās Rumbulas lidlaukā pulcējas aptuveni 800 cilvēku (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pulcēšanās ierobežojumi vēl nav atcelti, tomēr virkne ļaužu noteikumus klaji ignorē. Tā, piemēram, aizvadītajā piektdienā, 29. maijā, pēc tumsas iestāšanās Rumbulas lidlaukā sabrauca simtiem cilvēku, lai piedalītos un vērotu nelegālas dragreisa sacensības.

Rumbulā regulāri sabrauc personu simtos mērāmi cilvēku pūļi, lai ļautos sev tīkamām, taču apšaubāmām izklaidēm. Arī piektdiena nebija izņēmums un uz šo faktu savā "Facebook" profilā norāda Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš.

"Piektdienas vakars, Rumbula (video atrasts Instagram), nelegālas dragreisa sacensības. Pēc neoficiālas informācijas tur bija ap 800 cilvēkiem un policija neparādījās. Kamēr oficiālie sacensību organizatori cieš zaudējumus, jo godprātīgi ievēro visus noteikumus, nelegālie rullē! Vērsīšu valdības uzmanību uz šo un gribēšu dzirdēt policijas paskaidrojumus. Ķerstīt tos, kuri atrodas pašizolācijā ir vieglāk, bet te atklāti ignorē visu un klusums?" viņš rakstīja.

Jāteic, ka deputāta sašutums nav nepamatots. Pirmkārt, spēkā aizvien ir pašizolācijas prasības, tātad cilvēkiem, uzturoties arī ārā, ir jāievēro distance vienam no otra. Otrkārt, Rumbulā sabraukušie nelegālo sacensību fani, stāvot iedomātās dragreisa taisnes malās, klaji ignorē elementāras drošības prasības un pašsaglabāšanās instinktus, no lielā ātrumā braucošajiem auto atrodoties vien rokas stiepiena attālumā. Lieki piebilst, ka mašīnas saslīdēšana un iebraukšana pūlī šādos apstākļos nav teorētiska varbūtība, tas ir reāls risks.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu