Edgars Kulda karjeru turpinās Tambijeva paspārnē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Kulda Zlīnas kluba kreklā.
Edgars Kulda Zlīnas kluba kreklā. Foto: https://www.hokej.zlin.cz

Latvijas hokejists Edgars Kulda karjeru nolēmis turpināt Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) vienībā Novokuzņeckas "Metallurg", kuras stūri pagājušajā nedēļā pārņēma Leonīds Tambijevs, vēstīts kluba mājaslapā.

Jau iepriekš ziņots, ka Latvijas hokeja speciālists Leonīds Tambijevs kļuvis par VHL vienības Novokuzņeckas "Metallurg" galveno treneri.

Otrdien noskaidrojies, ka Tambijeva vadībā karjeru nolēmis turpināt arī Kulda, kurš jau iepriekš pie latviešu speciālista spēlēja arī Karagandas "Sarjarka" klubā.

Kulda pagājušajā sezonā 37 VHL spēlēs guva 12 vārtus un pievienojas astoņas rezultatīvas piespēles, bet sešos izslēgšanas mačos viņa rēķinā divi "goli" un piespēle.

Vēl sezonu iepriekš Kulda spēkus izmēģināja Čehijas ekstralīgā, pārstāvot Zlīnas "PSG Berani". Savukārt no 2015. līdz 2018.gadam viņš bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" hokejists.

KHL Kulda kopumā aizvadījis 109 regulārā čempionāta spēles, iekrājot astoņus vārtus un deviņas piespēles.

Hokejists debiju pieaugušo izlasē piedzīvoja 2016.gadā, kad devās arī uz pasaules čempionātu. Iepriekš viņš arī pārstāvējis dažāda vecuma jauniešu izlases.

Uzbrucēju 2014.gadā ar kopējo 193.numuru Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā izraudzījās Arizonas "Coyotes", taču hokejists Ziemeļamerikas profesionālajās līgās nav spēlējis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu