F-1 apstiprina sezonas pagaidu kalendāru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) vadība otrdien publiskojusi pagaidu kalendāru, kas atklāj astoņu posmu norises vietu, vēstīts F-1 mājaslapā.

Iepriekš jau tika ziņots, ka F-1 sezona sāksies 5.jūlijā Austrijā, bet nedēļu vēlāk turpat notiks vēl viens etaps. 

Otrdien noskaidrojušās vēl sešas sacensību norises vietas. Pēc Austrijas sportisti dosies uz Ungāriju, kur posms paredzēts no 17. līdz 19.jūlijam. 

Pēc tam sekos nepilnu divu nedēļu pārtraukums, bet 31.jūlijā trešais etaps jau noritēs Lielbritānijā Silverstounas trasē. Turpat nedēļu vēlāk (7.-9.augusts) notiks arī piektais posms, savukārt 14.-16.augustā sacīkstes plānotas Spānijas ziemeļos Katalonijā.

Augusta beigās (28.-30.) F-1 būs vērojams Beļģijā, savukārt pagaidām pēdējais posms (astotais) plānots 4.-6.septembrī Itālijā esošajā Moncas trasē.

F-1 vēsta, ka šajās valstīs notiks arī F-2 un F-3 seriāla sacīkstes.

Pirmos posmus fani nedrīkstēs apmeklēt, taču netiek izslēgta iespēja, ka vasaras beigās aiz trašu norobežojošās apmales, tomēr būs dzirdami pūļa saucieni.

"Pēdējās nedēļās esam smagi strādājuši ar Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA), kā arī ar komandu pārstāvjiem, lai vienotos par šīs sezonas kalendāru. Esam priecīgi paziņot par pirmo astoņu posmu norises laikiem un tuvākajās nedēļās plānojam publicēt arī atlikušo kalendāra daļu," teica F-1 rīkotājdirektors Čeiss Kerijs.

Organizatori aizvien plāno aizvadīt 15-18 posmus šajā sezonā, atlikušo etapu laikus paziņojot tuvāko nedēļu laikā. Plānots, ka sezonas noslēgums būs decembrī.

Līdz šim atcelti vai pārcelti tika jau pirmie 11 sezonas posmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu