"Kad Merzļikins noķēra ritmu, viņš bija maģisks." Žurnālists NHL labākā debitanta balvas apskatā slavē latvieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP / Scanpix

Elvis Merzļikins savā pirmajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā ir kandidāts uz veselām divām trofejām - Vezinas jeb labākā vārtsarga un Kaldera jeb labākā debitanta balvu. Apskatot šā gada cīņu par Kaldera trofeju, žurnālists Stīvens Eliss veltīja ļoti atzinīgus vārdus latviešu vārtu vīram.

Žurnālists pieminētajā apskatā izvērtēja galveno Kaldera trofejas kandidātu izredzes iegūt prestižo balvu. Par Merzļikinu Elisam bija daudz labu vārdu.

"Elvis Merzļikins šajā sezonā bija tieši tas, ko no viņa gaidīja. Kad viņš Kolumbusā sāka justies komfortabli, Elvis pierādīja, ka ir gatavs vest komandu pretim slavai pēc Bobrovska ērā. Biju liels viņa fans, kad Elvis vēl spēlēja Šveices līgā un nevaru aizmirst lieliskos momentus, kurus viņš sagādāja Špenglera kausa izcīņā un pasaules čempionātos," raksta žurnālists.

Tomēr Eliss uzsver, ka smagais sezonas sākums nevar palikt nepamanīts: "Elvim bija nepieciešama teju pussezona, lai viņš maču sāktu vārtos kādā no mājas spēlēm. Protams, tas viss mainījās, kad traumu guva Jonass Korpisalo."

"Viņš komandai deva jaunu dzīvību, pirms traumas dēļ nonāca tribīnēs. Kad Merzļikins noķēra ritmu, viņš bija maģisks. Mums gan būs jāpagaida, līdz nākamajai sezonai, lai redzētu, vai viņš šādu sniegumu ir spējīgs rādīt visas sezonas garumā," par latviešu vārtu vīru stāstīja Eliss.

Lai gan Merzļikins ir spēcīgs kandidāts uz Kaldera trofejas iegūšanu, Eliss uzsver, ka par gada labāko debitantu tiks atzīts Vankūveras "Canucks" aizsargs Kvins Hjūzs, kurš 68 spēlēs šosezon pamanījās iekrāt 53 rezultativitātes punktus (8+45).

Merzļikins šosezon laukumā izgāja 33 spēlēs. 21 mačā viņš palīdzēja komandai gūt vismaz vienu punktu. Vidēji mačā latvietis ielaida 2,35 ripas un atvairīja 92,3% raidījumu, kā arī ar piecām "sausajām" spēlēm viņš ieņem dalītu otro vietu visā līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu