Eksperti norāda, ka šī varētu būt viena no karstākajām vasarām novērojumu vēsturē (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Pasaules Meteoroloģijas organizācija mudina valdības būt gatavām sargāt iedzīvotājus no karstuma, jo 2020. gadā daudzviet pasaulē varētu piedzīvot vienu no karstākajām vasarām novērojumu vēsturē, vēsta medijs "EuroNews".

Pasaules Meteoroloģijas organizācija kopā ar Pasaules Veselības organizāciju veido metodiskos norādījumus, lai glābtu ļaudis no iespējamās svelmes un novērstu jaunu Covid-19 izplatīšanos.

Vidējā temperatūra katru gadu tikai paaugstinās, kas nozīmē, ka ne tikai vasaras sezona var būt neizturami karsta, bet arī ērces var izplatīties un dzīvot vēl jaunās vietās.

Eksperti norāda, ka vasaras karstuma viļņi kļūst tikai garāki un karstāki, radot veselības problēmas cilvēkiem gados un zīdaiņiem, kā arī cilvēkiem, kuri sirgst ar hroniskām sirds, plaušu vai nieru slimībām.

2003. gadā Eiropa jau piedzīvoja anormāli karstu vasaru, kad karstuma radīto veselības problēmu dēļ nomira 70 000 ļaužu.

Eksperti norāda, ka šogad sadzīvot ar svelmi varētu būt liels izaicinājums, jo pasaule, visticamāk, turpinās cīņu ar Covid-19. 

Koronavīrusa parādīšanās, visticamāk, nav saistīta ar klimata izmaiņām, taču joprojām ir neatbildēti jautājumi par vīrusa attīstību, tuvojoties vasarai, un daudzi šaubās, vai siltais laiks tā izplatību kaut kā ietekmēs.

Lai gan pētnieki vairākos pētījumos atklājuši, ka jauno koronavīrusu ātri iznīcina saules gaisma. Pētnieks secināja, ka vasarīgi laikapstākļi "radīs vidi, kurā [vīrusa] pārnešana var samazināties".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu