"Katra dzīvība ir no svara!" Par neiejūtīgiem izteikumiem tiek atlaists NBA komentēšanas leģenda (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pēdējās nedēļas notikumu, ko izraisīja traģiskā Džordža Floida slepkavība, dēļ rasisma jautājums ASV un pasaulē ir nokaitēts līdz baltkvēlei. Par to pārliecinājies arī ilggadējais Sakramento "Kings" komentētājs Grants Napīrs, kurš tika atlaists no darba radio un atbrīvoja vakanci kluba komentētāja pozīcijā.

Viss sākās ar bijušā "Kings" centra spēlētāja Demarkusa Kazinsa jautājumu Napīram "Twitter" vidē. Spēlētājs gribēja zināt Napīra viedokli par notiekošo ASV.

Uz Kazinsa jautājumu nu jau bijušais komentētājs atbildēja šādi: "Hei! Kā tev sokas? Domāju, ka biji jau aizmirsis par mani. Katra dzīvība ir no svara! Katra!"

Teju uzreiz Napīram par šo izteikumu nācās samaksāt ar savu vietu "Sports 1140 KHTK" radio, bet pēcāk viņš pats atteicās arī no "Kings" komentētāja amata. Radio paziņoja, ka Napīra izteikumi nesaskan ar organizācijas vērtībām un viņa "Twitter" ieraksts bijis ļoti neiejūtīgs.

Atvainošanās paziņojumā Napīrs rakstīja: "Izrādās, ka šajā jautājumā neesmu tik izglītots, kā domāju. Man neienāca prāta, ka manis teiktais ir pretrunā ar to, ko cenšas panākt "Melnādaino cilvēku dzīvības ir no svara" (Black Lives Matter) kustības atbalstītāji."

Starp Napīra kritiķiem bija arī "Kings" leģenda Kriss Vēbers, kurš atbildēja uz vienu no Kazinsa "Twitter" ierakstiem.

"Demarkus, mēs zinām un jau labu laiku esam zinājuši, kas Grants ir. Komanda arī to zina. Es viņiem to esmu vairākkārt teicis," rakstīja Vēbers, pievienojot divas klauna emocijzīmes.

Napīrs "Kings" spēles komentēja radio vai televīzijā jau kopš 1988. gada. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu