Austrijā "neitralizēs" ēku, kurā dzimis Hitlers (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hitlera dzimto māju renovācijas projekts.
Hitlera dzimto māju renovācijas projekts. Foto: AP/Scanpix

Austrija atklājusi plānu, kā "neitralizēt" ēku, kurā dzimis nacistiskās Vācijas līderis Ādolfs Hitlers, to pārtaisot par policijas iecirkni, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Valdība ēku piespiedu kārtā nopirka 2016. gadā pēc ilgiem strīdiem. Pērnā gada novembrī tika paziņots, ka to pārveidos par policijas iecirkni.

"Jauna nodaļa nākotnei tiks atvērta no diktatora un masu slepkavas dzimtajām mājām," Austrijas iekšlietu ministrs otrdien, 2. jūnijā, sacīja žurnālistiem.

Ēkai tiks veikta fasādes kosmētiska pārbūve, kā arī tiks uzlikts jauns jumts. Plānots, ka darbi tiks pabeigti 2023. gadā un to izmaksas būs aptuveni pieci miljoni eiro.

Iekšlietu ministrijas ierēdnis sacīja, ka "vietas neitralizācija bija pamatmērķis".

Neliels uzraksts uz ēkas norāda, ka tajā dzimis nacistu līderis. Akmeni pie ēkas, uz kura rakstīts "Fašisms - nekad vairs", plānots nogādāt muzejā Vīnē. Tomēr vietējais vēsturnieks BBC norādīja, ka būtu ļoti svarīgi, lai tas paliek Braunavā.

Nacistu diktators dzīvoklī, kurā viņš piedzima, pavadīja ļoti īsu laiku. Dažas nedēļas pēc Hitlera nākšanas pasaulē, ģimene pārvācās uz citu dzīvesvietu un, kad viņam bija trīs gadi, pameta pilsētu pavisam.

Neskatoties uz to, ēku nereti apmeklējuši neonacisti, un varasiestādes vēlas nodrošināt, ka nākotnē tā nenotiek.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu