"Epidēmija turpinās." Dumpis komentē situāciju Latvijā (13)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uga Dumpis
Uga Dumpis Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā epidemioloģiskā situācija saistībā ar Covid-19 joprojām ir problemātiska, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudis Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

"Slimniekus atrod dažādos reģionos, kas liecina, ka epidēmija turpinās," norādīja Dumpis, piebilstot, ka "vēl klāt nāks atbraucēji bez pašizolācijas un jauni pulcēšanās atvieglojumi".

"Būs ātri jāapgūst jaunas prasmes," rakstīja infektologs, lietojot mirkļbirku #apturicovid.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī inficēšanās gadījumi ar Covid-19 konstatēti Rīgā, Jūrmalā, Kocēnu novadā un Bauskas novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

Aktīvas saslimšanas reģistrētas 51 pašvaldībā, tostarp, Alūksnes, Amatas, Ādažu, Babītes, Bauskas, Burtnieku, Cēsu, Daugavpils, Durbes, Garkalnes, Grobiņas, Ikšķiles, Kārsavas, Kocēnu, Kokneses, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Līgatnes, Jēkabpils, Mazsalacas, Mārupes, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Priekuļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Sējas, Siguldas, Skrundas, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas un Vecpiebalgas novados, kā arī Ventspilī, Valmierā, Jūrmalā, Liepājā, Daugavpilī, Jēkabpilī un Rīgā.

Bauskas novada pašvaldībā aģentūrā LETA apliecināja, ka aizvadītajās dienās novadā konstatētās saslimšanas nav saistītas ne ar vienu iestādi. Neoficiālā informācija liecinot, ka inficēšanās notikusi kādā privātā pasākumā.

Pagājušajā diennaktī, veicot kopumā 1561 Covid-19 testu, atklāti astoņi inficēšanās gadījumi.

Līdz šim Latvijā veikti 112 965 izmeklējumi, saslimušas 1079 personas, bet uz 2.jūniju bija izveseļojušies kopumā 760 iedzīvotāji, kas ir par 15 vairāk nekā ziņots līdz tam. Aizvadītās diennakts laikā visvairāk atveseļojušos cilvēku reģistrēts Rīgā - desmit.

Kopumā Latvijā līdz šim miruši 24 Covid-19 pacienti.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas 11 pacienti, no kuriem astoņi pacienti ir ar vidēji smagu, bet trīs pacienti ar smagu slimības gaitu.

Līdz šim no stacionāra izrakstīti 162 pacienti.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu