Mūžībā aizgājis itāļu motošosejas leģenda Ubjāli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter

Otrdien 90 gadu vecumā mūžībā aizgājusi Itālijas motošosejas leģenda Karlo Ubjāli.

Deviņkārtējais pasaules čempionāts mira savā dzimtajā pilsētā Bergamo. 

Ubjāli savus titulus izcīnīja laika posmā no 1951. līdz 1960.gadam - sešus 125 kubikcentimetru klasē un trīs 250 kubikcentimetru klasē. Itālijā viņa pēdās vēlāk sekoja Džakomo Agostīni un Valentīno Rosi.

"Tajos laikos televīzijā nebija daudz pārraižu, tāpēc informāciju ieguvu no laikrakstiem. Viņi Ubjāli un motociklu raksturoja kā vienu veselumu," savu bērnības elku atceras Agostīni.

"Es biju desmit gadus vecs tajā laikā, kad viņš visus uzvarēja, un sapņoju kādu dienu kļūt tāds pats kā viņš. Viņš man bija piemērs un iedvesmas avots. Viņš brauca kā īsts čempions - inteliģenti un viltīgi," pauž 77 gadus vecais Agostīni.

Ubjāli ar deviņām zelta medaļām motošosejas titulētāko čempionu sarakstā dala trešo vietu ar Rosi un britu Maiku Heilvudu. Titulētākais ar 15 trofejām ir Agostīni, bet 13 čempiontitulu ir spānim Anhelam Njeto.

Savu pirmo titulu Ubjāli izcīnīja ar "Mondial" komandu, bet pārējos panākumus guva "MV Agusta". 

Ubjāli bija pēdējais dzīvais motosportists, kurš 1949.gadā pieredzēja motošosejas pasaules čempionāta pirmsākumus. Itāļu leģenda karjeras laikā sacensībās ne reizi neguva savainojumus, sportista gaitas pārtraucot 31 gada vecumā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu