Handboliste Asare: Noteikti varētu izveidot vismaz divas spēcīgas komandas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ivita Asare.
Ivita Asare. Foto: handball.lv

Latvijas sieviešu handbola virslīgā ir iespējams izveidot vismaz divas spēcīgas komandas, uzskata aizvadītās sezonas vērtīgākā spēlētāja Ivita Asare.

Sieviešu čempionāts tika pārtraukts īsi pirms "play-off" sākuma. Otrā posmā pirmajā trijniekā pārliecinošas līderes ar deviņiem punktiem bija Jēkabpils SS, četri punkti bija "Latgolam", bet trīs Stopiņu NHK.

Asare atklāj, ka handbolistes lēmumu atcelt sezonu uztvēra ar sapratni, jo spēlētāju veselība un drošība ir pirmajā vietā.

"Kopējais sezonas vērtējums ir labs, ņemot vērā to, ka vienu sezonu izlaidām un sastāvā bija dažas būtiskas izmaiņas. Sezonu iesākām ļoti labi, bet sezonas otrā puse nebija tik veiksmīga un daļēji to, protams, ietekmēja arī tas, ka palikām tikai sešu laukuma spēlētāju sastāvā. Tikām spēcīgāko komandu trijniekā un bijām gatavas cīnīties par čempiona titulu," Latvijas Handbola federācija (LHF) citē Asares teikto.

Viņasprāt, Latvijas sieviešu handbola virslīgas līmenis ir atbilstošs ieguldītajam darbam un naudai.

"Visām meitenēm ir sava dzīve, un katra atrod un velta handbolam tik daudz laika, cik tā vēlas. Ja vēl čempionāta spēles ir ar augstu prioritāti, tad treniņus apmeklēt labi ja sanāk vienreiz nedēļā.

Katrā komandā ir ļoti labas un spilgtas spēlētājas un, domāju, ka mēs noteikti varētu izveidot vismaz divas spēcīgas komandas, kuras, ieguldot profesionālu darbu un finanšu resursus, varētu arī godam spēlēt Eiropas līmeņa turnīros," secina Asare.

Stopiņu handbolistēm aizvadītās sezonas mērķis bija čempionu tituls.

"Es vispār pēc dabas esmu tāds cilvēks, ka ja es kaut ko daru, gribu to izdarīt pēc iespējas labāk un tāpēc arī savu komandu vienmēr esmu vedusi pretī tikai uzvarām. Pēc savām sajūtām es sarindotu komandas šogad šādi: "Latgols", "Stopiņi", "Jēkabpils", "Salaspils", LSPA un "Dobele". Visgrūtāk bija spēlēt pret "Latgolu" - jaunība un ātrums, pret pieredzi un prātu. Komanda ir ļoti jauna, ambicioza un tur aug ļoti labas jaunās spēlētājas. Kopš komandu ir sācis trenēt Māris Cibuļskis, ir redzama spēlētāju izaugsme, disciplīna un spēlēt prieks," skaidro Asare.

Stopiņu vienības handbolistes atbilstoši ārkārtas situācijas ierobežojumiem līdz 12.maijam iespēju robežās trenējās individuāli, bet kopš 14.maija atsāka komandas treniņus Ulbrokas skolas stadionā.

"Diemžēl šobrīd vēl pilna skaidrība nav par to, vai Stopiņu komanda startēs nākamajā sezonā. Es esmu pārņēmusi komandas trenera pienākumus un pati laukumā vairs nedošos. Gribu pateikties Stopiņu treneriem Gintai Ozoliņai un Jānim Valeiko par ieguldīto darbu komandas spēlētājās un par ieaudzināto attieksmi pret darbu un handbol. Šobrīd aktīvi meklējam papildus spēlētājas komandai un ļoti ceram, ka izdosies komandu nokomplektēt," stāsta Asare.

Asare šajā sezonā bija stabila komandas vērtība, piedalījās visās 14 komandas spēlēs un guva 123 vārtus, kas bija otrais rādītājs visā čempionātā.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu