Meklē jau 13 gadus. Policijai jauns pavediens pazudušās Madelēnas Makanas noslēpumainajā lietā (2)

Foto: Foto:AFP/Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Lielbritānijas policija, kas izmeklē Madlēnas Makanas noslēpumaino pazušanu 2007. gadā, ir identificējuši jaunu aizdomās turamo. Viņi to raksturo kā "nozīmīgu pavedienu" šajā jau 13 gadus neatrisinātajā lietā, ziņo raidsabiedrība CNN.

Jaunais aizdomās turamais ir 43 gadus vecs vācietis, paziņoja varasiestādes. Vīrietis iepriekš tiesāts par seksuālu varmācību pret bērniem, atklāja Lejassaksijas prokurora birojā, piebilstot, ka viņš šobrīd izcieš "ilgu" cietumsodu par "nesaistītu gadījumu". Šobrīd tiek izmeklēta "iespējama slepkavība" saistībā ar Makanas lietu.

Aizdomās turamais dzīvoja Portugāles Algarves reģionā no 1995. līdz 2007. gadam, viņš arī mitinājies "Praia de Luz" - kūrortā, no kura Megana pazuda.

Londonas Metropolitēna policijas pārstāvji trešdien, 3. jūnijā, arī atklāja detaļas par divām automašīnām, kas meitenes pazušanas laikā bija saistītas ar aizdomās turamo, un aicināja sabiedrību sniegt jebkādu informāciju par tām.

"Pirmais ir viegli atšķirams "VW T3 Westfalia". Tas ir 1980. gadu sākumā ražots divkrāsains modelis ar baltu augšu un dzeltenu apakšu. Tam bija Portugāles numurzīmes," sacīts paziņojumā. Aizdomās turamais šo auto izmantojis vismaz no 2007. gada aprīļa līdz maijam.

"Otrs transportlīdzeklis ir 1993. gadā ražots britu "Jaguar XJR 6", kam bija Vācijas numurzīmes un kas reģistrēts Vācijā," norādīts paziņojumā. "Tiek uzskatīts, ka "Praia da Luz" apkārtnē tas bija 2006. un 2007. gadā. Auto sākotnēji bija reģistrēts un aizdomās turamā vārda. 2007. gada 4. maijā, dienu pēc Madelēnas pazušanas, auto tika pārreģistrēts kādam citam cilvēkam Vācijā."

Meitenes vecāki Keita un Gerijs Makani trešdien pateicās "policijas spēkiem par viņu ilgstošajiem centieniem, meklējot Madelēnu". 

"Viss, ko mēs esam gribējusī, ir atrast viņu, atklāt patiesību un saukt pie atbildīgas vainīgos. Mēs nekad nepametīsim cerību, ka Madelēnu atradīsim dzīvu, bet, lai kāds būtu iznākums, mums jāzina, lai rastu mieru."

Oportūnistiska noziedznieka upuris

Tomēr ne visi uzskata, ka lietu izdosies atrisināt. Kā vēstīja izdevums "Mirror", bijušais izmeklētājs Marks Viljamss-Tomass uzskata, ka Madelēna Makana ir kļuvusi par oportūnistiska noziedznieka upuri, kura darbība notika nejauši.

"Madelēnas Makanas pazušanas noslēpums nekad netiks atrisināts," sacīja izbijušais lietas vadošais noziegumu izmeklētājs.

Bijušais detektīvs uzskata, ka viņa ir kļuvusi par oportūnisma noziedznieka upuri, kura darbība notika nejauši.

Viņš saka, ka lieta nav atrisināta, jo tika izslēgta svarīga videonovērošanas kamera.

49 gadus vecais vīrietis, kurš strādāja pie nozīmīgām pazudušu personu lietām, uzskata, ka Madlēnas lieta ir "neatrisināma".

Savā jaunajā grāmatā "Hunting Killers" Marks raksta: "Madlēnas Makanas nolaupīšana ir tā, kuru es ierindoju neatrisināmā kategorijā."

"Lieta nav atrisināta tikai tāpēc, ka tika izslēgta svarīga videonovērošanas kamera, kas nozīmē, ka tas, kurš paņēma Madelēnu, notikuma vietā nebija identificējams."

Neskatoties uz to, viņš teica, ka labprāt redzētu lietas izbeigšanu - vai nu Madelēna atgriežas mājās pie savas ģimenes, vai arī kāds tiek notiesāts par nodarījumu.

Kā pazuda Madelēna Makana

Madelēnai bija tikai trīs gadi, kad viņa 2007. gada 3. maijā pazuda no dzīvokļa Portugāles brīvdienu kūrortā "Praia da Luz".

Pazušanas brīdī viņa bija atvaļinājumā ar ģimeni.

Viņas vecāki atstāja Madelēnu gulēt kopā ar citiem brāļiem un māsām, kamēr paši devās vakariņot ar draugiem tuvējā restorānā.

2019. gada 3. maijā, kad apritēja 12 gadi kopš Madelēnas pazušanas, viņas vecāki zvērēja, ka turpinās meklēšanu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams.

Madelēna pazuda 2007. gadā Portugālē no brīvdienu kūrorta "Praia da Luz", aizsākot vienu no lielākajiem cilvēku meklēšanas gadījumiem vēsturē. 

Jau tika vēstīts, ka 2019. gada marta sākumā pie skatītājiem nonāca seriāls, kurā atainota meitenes pazušana. Seriāls nonāca diskusiju krustugunīs, jo Madelēnas vecāki izteikušies, ka tas varētu traucēt meitenes meklēšanu, kas turpinās vairāk nekā 10 gadus. 

13 gadu laikā Madelēnas pazušana izraisīja nebijušu un nerimstošu mediju uzmanību. Madelēnas meklēšanā bijuši dažādi pavērsieni - saņemti ziņojumi no cilvēkiem, kas it kā redzējuši Madelēnu, Portugāles policija vainota nolaidībā un pierādījumu slēpšanā, kā arī aizdomas kritušas pat uz meitenes vecākiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu