Ar Covid-19 Austrumlatvijā inficējies zemessargs (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 analīzes. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Ar Covid-19 Austrumlatvijā saslimis viens zemessargs, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Ministrs teica, ka šī informācija saņemta nesen. Viņš nemācēja precīzi pateikt, vai saslimšana notikusi, pildot dienestu.

"Tas vēlreiz parāda tikai to, ka visa socializācija un viss, kas notiek sabiedriskajā dzīvē, ir jāuztver ļoti uzmanīgi," viņš sacīja.

Ministrs atgādināja, ka ar Covid-19 bija saslimuši arī divi Latvijas karavīri un divi Latvijā esoši sabiedroto spēku karavīri, bet visi četri Covid-19 izslimoja vieglā formā un nu ir veseli.

"Mums līdz šim ir izdevies ļoti labi nosargāt savus karavīrus, savu profesionālo dienestu, arī Zemessardzi," pauda ministrs.

Pabriks uzsvēra, ka tāpat kā vīruss nav atcēlis citas slimības, tā nav atcelti citi draudi, tāpēc mācības ir notikušas. Tomēr tajās tiek maksimāli ievēroti visi drošības pasākumi un, viņaprāt, šajā gadījumā "skaitļi runā paši par sevi". Latvijas armijā līdz šim bijis ļoti maz saslimušo, kamēr tādās armijās kā mūsu kaimiņiem šo slimo ir tūkstošos, sacīja politiķis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu