Jaunākiem pensionāriem ģimenes ārsta līdzmaksājumus pagaidām vēl nesamazinās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārsta kabinets. Ilustratīvs attēls.
Ārsta kabinets. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad jaunākiem pensionāriem ģimenes ārsta līdzmaksājumus nesamazinās, bet pie šī jautājuma plānots atgriezties, ņemot vērā finanšu iespējas 2021. gadā, informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Anna Strapcāne.

Šogad pensionēšanās vecums ir 63 gadi un deviņi mēneši. No šī gada pensionāri no 65 gadu vecuma par ģimenes ārsta apmeklējumu maksā vienu eiro līdzšinējo 1,42 eiro vietā. Savukārt pārējiem iedzīvotājiem, tostarp ap 47 700 jaunāka gadagājuma pensionāru, līdzmaksājums ir palielināts līdz diviem eiro.

Skaidrojot šo lēmumu, ministrijā norāda, ka, analizējot situāciju, esot secināts, ka efektīvāk būšot pārskatīt pacientu līdzmaksājumus kopumā tajā brīdī, kad būs zināmas 2021. gada budžeta iespējas.

"Jebkuram lēmumam ir ilgtermiņa ietekme, tāpēc jāsaprot, vai tam būtu nepieciešamais finansējums," skaidroja Strapcāne.

Jau ziņots, ka tikšanās laikā ar Latvijas Pensionāru federāciju šī gada februārī veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pavēstīja, ka VM apsver iespēju samazināt līdzmaksājumu par ģimenes ārsta apmeklējumu arī pensionāriem, kas jaunāki par 65 gadiem.

Pēc ministres paustā, tika veikti aprēķini par pārējo pensijas vecumu sasniegušo iedzīvotāju iekļaušanu tajā iedzīvotāju grupā, kuriem līdzmaksājums par ģimenes ārsta apmeklējumu ir samazināts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu