"Porziņģis ir "Mavericks" stūrakmens." NBA apskatnieks atzinīgi vērtē latvieša sezonu līdz šim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: EPA/Scanpix

Pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārtraukuma Kristaps Porziņģis rādīja lielisku sniegumu. "Mavericks" apskatnieks Edijs Sefko ir izcēlis latvieša stiprākās un pārsteidzošākās puses šajā sezonā.

Sefko skaidroja, ka pēc tik smagiem savainojumiem, kādu piedzīvoja Porziņģis, grūti ir atgūties jebkuram spēlētājam, bet, jo īpaši, augumā garākajiem basketbolistiem. Līdz ar to nevarēja paredzēt cik mobils, atgriežoties no traumas būs latvietis. Slikto piemēru apskatniekam nebija jāmeklē - Demarkuss Kazinss pēc Ahileja saites plīsuma bija tikai ēna no sevis.

"Sezonas sākumā Porziņģis bija tālu no savas labākās formas, bet tās turpinājumā viņš parādīja, ka uztraukumam nebija pamata. Pirms pārtraukuma Porziņģis vidēji spēlē guva 19,2 punktus un bloķēja 2,1 pretinieku metienu. Tomēr iespaidīgāks ir kāds cits statistikas rādītājs," raksta apskatnieks.

Sefko uzsver, ka Porziņģa līdzšinējā karjerā atlēkušo bumbu vākšana nebūt nebija viņa stiprā puse, bet šosezon tas ir mainījies: "Uzlabojums šajā statistikas rādītājā ir vēl iespaidīgāks, ja ņem vērā faktu, ka teju puse no viņa metieniem uzbrukumā ir no tālmetienu distances, kas nozīmē, ka viņš ir prom no groza."

"Kad sākam uzskaitīt Porziņģa bloķētos metienus un atlēkušās bumbas savā laukuma galā, var secināt, ka viņš aizsardzībā ir Dēmons," latvieti slavē Sefko.

"Kad biju ar "Knicks", nepievērsu uzmanību atlēkušajām bumbām. Tās vairāk vācu uzbrukumā. Bet tagad eju zem groza un ar manu augumu nav tik grūti savākt atlēkušo bumbu, atdot to Lukam un skriet. Tas bija aspekts, uz ko mēģināju koncentrēties," citēts Porziņģis.

Kā jau minēts, Porziņģa sniegums ievērojami uzlabojās tieši pirms Covid-19 izraisītā pārtraukuma. Par spīti tam, ka viņš joprojām izlaida vienu spēli, kad divās naktīs bija jāizvada tikpat mači, latvietis spēja pārsteigt fanus.

"Porziņģis ir "Mavericks" stūrakmens, kuram viņi varēs būvēt apkārt komandu nākamo gadu laikā," raksta Sefko.

Tagad, kad NBA strauji tuvojas oficiālam paziņojumam par sezonas atsākšanu un formātu, kādā tas notiks, Porziņģa faniem atliek gaidīt, kādu sniegumu latvietis rādīs izslēgšanas spēlēs, kur viņa pārstāvētā "Mavericks", visticamāk, iekļūs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu