Krievijā notikusi "viena no smagākajām ekoloģiskajām katastrofām Arktikas vēsturē" (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Naftas noplūde
Naftas noplūde Foto: AFP/SCANPIX

Maija beigās Noriļskā, Krievijā, notikusi ekoloģiska katastrofa - upēs un augsnē noplūduši 20 000 tonnu dīzeļdegvielas, taču varasiestādes uz notikušo reaģējušas vien pēc divām dienām, vēsta Krievijas medijs "Meduza". 

Avārija notika 29.maijā termoelektrocentrāles (TEC) teritorijā. Sabojājās viens no degvielas rezervuāriem, kā rezultātā sākās dīzeļdegvielas noplūde un izcēlās ugunsgrēks. Izlijusī degviela noplūda augsnē un tuvumā esošajās upēs. 

Degvielas piesārņojums konstatēts pat 20 kilometru attālumā no avārijas vietas. 

Kā norāda vides aktīvistu organizācija "Greenpeace", šī ir viena no smagākajām ekoloģiskajām katastrofām Arktikas vēsturē. 

Krasnojarskas apgabala varas iestādes uz notikušo reaģēja vien divas dienas vēlāk - 31. maijā. Savukārt trešdien, 3. jūnijā, šī negadījuma dēļ Krasnojarskas apgabalā izsludināts ārkārtas situācija. 

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien kritizēja TEC īpašniekus par to, ka laicīgi neticis ziņots par katastrofu, vēsta laikraksts "The Guardian".

"Kāpēc valdības iestādes par to uzzināja tikai divas dienas vēlāk? Vai mēs par ārkārtējām situācijām uzzināsim no sociālajiem tīkliem? Vai jūs tur esat gana veseli?" Putins vaicāja uzņēmuma, kam pieder TEC, vadītājam.

Krasnojarskas reģiona gubernators Putinam sacīja, ka par patieso situāciju uzzinājis tikai svētdien, kad "satraucoša informācija parādījās sociālajos tīklos".

Saistībā ar notikušo uzsāktas trīs kriminālizmeklēšanas.

Sākušies avārijas seku likvidēšanas darbi. Pagaidām nav skaidrs, cik ilgi tie varētu turpināties. 

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu