Samanta Tīna skaidro, kādēļ viņas auto ir lietuviešu numurzīme (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Dziedātāja Samanta Tīna ikdienā pārvietojas ar Cadillac, kas reģistrēts Lietuvā. Tā ir vienkāršāk un lētāk, taču spēkā ir arī ierobežojumi, kas neļauj pie viņas mašīnas stūres sēsties citai personai, kas deklarēta Latvijā. Vēsta raidījums Bez Tabu.

Dziedātāja Samanta Tīna atklāj, ka auto, ar kuru viņa pārvietojas ikdienā, patiešām ir reģistrēta kaimiņvalstī. 

"Jā, man ir lietuviešu numurs. Saistība ar Lietuvu man ir ļoti tuva. Apmēram piecus gadus ļoti daudz tur koncertēju un ļoti daudz tur uzturos. Kā zināms, vai arī tiem, kam nav zināms, tad man dzīvesvieta arī oficiāli ir deklarēta Lietuvā, tāpēc arī manai automašīnai numurzīme ir lietuviešu," raidījumam "Bez tabu" stāsta Samanta Tīna. 

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Kādēļ tā? Tādēļ, ka Samantas auto piegādāts no Amerikas un Lietuvā bijis vienkāršāk to piereģistrēt. Latvijā prasības ir stingrākas.

"Eiropas valstis savā starpā ir vienojušās par drošības prasībām un ekoloģiskām prasībām, kādas mēs gribam, lai būtu mašīnas Eiropas Savienībā. Ja mašīna ir ražota Amerikas tirgum, mēs nezinām, kādas ir šīs prasības, it sevišķi tāpēc, ka dažādos štatos tās atšķiras. Tādēļ, ja cilvēks grib braukt ar citur ražotu transportlīdzekli, ir dažādas procedūras, kas jāievēro," skaidro CSDD pārstāvis Jānis Aizpors. Viņš arī norāda, ka Lietuva ir vienīgā Eiropas Savienības valsts ar citu kārtību un Amerikas tirgum paredzētam auto nav nepieciešams veikt īpašu sertifikāciju. Taču, ja ir paredzēts auto lietot Latvijā, tam saskaņošana ir jāveic. Ja vien ar mašīnu nebrauc Lietuvā deklarēta persona.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

"Pieņemsim, mans dzīvesbiedrs nevar braukt ar manu automašīnu. Viņš nevar braukt pa Latvijas ceļiem ar Lietuvas auto numurzīmi," - tā dziedātāja.

Citiem vārdiem - ja pa Latvijas ceļiem ar Lietuvā reģistrētu auto pārvietojas Lietuvā deklarēta persona, nav nekādu problēmu, var braukt uz nebēdu un nekas papildus nav jāmaksā. Taču, tiklīdz Lietuvā reģistrētu auto iedod Latvijas pilsonim, kurš ir deklarēts Latvijā, tad gan jāmaksā nodeva. Pretējā gadījumā var nonākt policijas uzmanības lokā. Pie tam būtiski, ka atšķirībā no auto reģistrācijas maksas, kas visās Baltijas valstīs ir līdzīga, transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis Latvijā ir vislielākais.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu