Serbijas pilsonis ar pieciem eiro centies piekukuļot robežsargus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Piecu eiro banknote. Ilustratīvs attēls.
Piecu eiro banknote. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Grebņevas robežkontroles punktā aizturēts autovadītājs no Serbijas par piecu eiro kukuļa piedāvāšanu robežsargiem, informēja Valsts robežsardze.

Veicot robežpārbaudi, likumsargi konstatēja kādu Latvijā ieceļojošu Serbijas pilsoni, kurš robežsargiem uzrādīja pasi ar tajā ievietotu piecu eiro banknoti.

Vīrietis kukuli deva, lai viņa vadītais kravas transportlīdzeklis netiktu novirzīts uz skenēšanu.

Par kukuļdošanu pret 1991. gadā dzimušo Serbijas pilsoni sākts kriminālprocess, kas jau nodots Ludzas rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

"Lepojos, ka iekšlietu dienestos strādā godīgi cilvēki, kas nepakļaujas kukuļņemšanas kārdinājumiem. Šī ir mūsu darba neredzamā puse - aktīvi ikdienā strādājam pie tā, lai mūsu darbinieki būtu godprātīgi, pildītu savus pienākumus, cīnītos ar noziedzību un to netolerētu savā vidū," norāda iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Šogad šis ir jau 14 konstatētais robežsargu kukuļdošanas gadījumus, savukārt pērn kopumā robežsargi konstatējuši astoņus kukuļdošanas gadījumus, no kuriem septiņos gadījumos katrai personai piemērots 4 300 eiro sods.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu