Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Video Policists ASV nogrūž zemē 75 gadus vecu protestētāju. Vīrietis guvis nopietnu galvas traumu (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds 75 gadus vecs protestētājs nonācis slimnīcā pēc tam, kad viņu zemē nogrūda policists, vēsta laikraksts "The New York Times".

Ceturtdien, 4. jūnijā, divi policisti Bufalo, Ņujorkas štatā, atstādināti no amata pēc tam, kad vietējā radiostacija publicēja incidenta video. Tajā redzams, kā policists nogrūž zemē kādu 75 gadus vecu vīrieti, kurš hospitalizēts ar galvas traumu.

Pilsētas mērs Bairons Brauns atklāja, ka vīrietis ir nopietnā, bet stabilā stāvoklī. Video redzams, kā sirmgalvis nekustīgs guļ uz zemes un no viņa labās auss tek asinis.

Štata gubernators Endrū Kuomo ceturtdien izplatītā paziņojumā nosodīja policistu rīcību.

"Atgadījums Bufalo ir pilnīgi neattaisnojams un ārkārtīgi apkaunojošs," sacīja Kuomo. "Esmu runājis ar Bufalo mēru Baironu Braunu, un mēs esam vienisprātis, ka iesaistītos virsniekus vajadzētu tūdaļ atstādināt. Policijai jāuzrauga, nevis ļaunprātīgi jāizmanto likums."

Video redzams, ka policists, kurš vīrieti pagrūda, šķietami vēlējās pārbaudīt zemē gulošo kungu, taču kāds cits virsnieks viņu pastumj prom. Fonā dzirdams, ka kāds saka: "Izsauciet mediķus, tūlīt pat."

Policijas departaments sākotnēji vietējiem medijiem sacīja, ka "viena persona ievainota, paklūpot un nokrītot", un ka protestu laikā arestēti pieci cilvēki.

Brauns paziņojumā pauda, ka notikušais viņu satraucis un ka policijas komisāram uzdots nekavējoties sākt izmeklēšanu.

"Pēc vairākas dienas ilgiem miermīlīgiem protestiem un vairākām tikšanās reizēm ar policijas vadību un sabiedrības locekļiem šī vakara notikumi liek zaudēt cerības," sacīja mērs.

Jau ziņots, ka ASV desmito dienu turpinās protesti pēc tam, kad aresta laikā dzīvību zaudēja melnādains vīrietis Džordžs Floids. Protestētāji pieprasa izbeigt policijas vardarbību un sistemātisku rasismu, vietām protesti kļuvuši vardarbīgi.

Visiem četriem likumsargiem, kuri iesaistīti Floida nāvē, ir izvirzītas apsūdzības.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu