"Man pirms spēlēm trīcēja kājas." Merzļikins atskatās uz neveiksmīgo NHL karjeras sākumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Sarunā ar Kolumbusas "Blue Jackets" apskatnieku Bobu Makeligotu latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins atklājis, kā jutās sezonas sākumā, kad viņa sniegums bija neveiksmīgs.

Elvja Merzļikina un Nika Folino slavenais pēcspēles apskāviens fanu balsojumā tika atzīts par šīs sezonas spilgtāko svinību rituālu. Abus uzvarētājus uz sarunu aicināja Kolumbusas kluba radio apskatnieks Bobs Makeligots.

Hokejisti padalījās ar savām domām par pēcspēles rituālu un tā izcelsmi. Līdzīgu darbību pēc uzvarām Folino aizvadītajā sezonā veica kopā ar Sergeju Bobrovski. Tāpēc arī Merzļikins vēlējies atkārtot ko līdzīgu. Latvietis atklāja, ka pēc pirmās uzvaras viņš lēcienu izpildījis, jo neesot spējis valdīt emocijas.

Makegliots Latvijas vārtu vīru aicināja atskatīties uz sevišķi smago sezonas sākumu, ņemot vērā to, ka pirmo uzvaru Merzļikins izcīnīja tikai pašā vecgada vakarā.

"Jā, sākums bija ļoti smags. Dzīvošana šeit kā tāda man bija sarežģīta. Pirmo reizi savas dzīves laikā biju tik tālu prom no savām mājām. Laika zonu atšķirības dēļ nebija pat iespējams aprunāties ar ģimeni," sacīja Merzļikins.

Tāpat latvietis atzīst, ka bijis grūti pierast pie atšķirīgā hokeja: "Arī mans sniegums uz ledus bija slikts. Bija daudz jāmācās. Nedomāju, ka man jaunos elementus izdosies apgūt tik ātri."

"Rēķinājos, ka aprašana ar jauno hokeju prasīs visu gadu," atzina vārtsargs.

Merzļikins neslēpa, ka ir pārsteigts par straujo progresu un izteica pateicību "Blue Jackets" vārtsargu trenerim Menijam Legasam. "Mirklī, kad Korpisalo guva traumu, domāju: "Šī ir mana pēdējā iespēja." Varbūt biju pārāk skarbs pret sevi, bet zināju, ka ir tikai divas opcijas - vai nu es šo iespēju izmantoju, vai attapšos AHL. Un tad man būtu jāstrādā daudz smagāk, lai tiktu atpakaļ, kur biju." 

"Manuprāt, panākumu atslēga bija tas, ka centos uzvarēt kopā ar komandu, nevis viens pats. Man izdevās noķert to "vilni" un pamazām arī pazuda uztraukums, jo sākumā man pirms spēlēm trīcēja kājas. Tas taču ir NHL. Tu esi zaudējis pēdējās sešas spēles un domā: "Kā lai es izcīnu uzvaru?" Pēc Korpisalo traumas es sāku spēlēt, lieki nedomājot. Izbaudīju hokeju," nobeigumā teica Latvijas vārtu vīrs.

Merzļikins šosezon laukumā izgāja 33 spēlēs. 21 mačā viņš palīdzēja komandai gūt vismaz vienu punktu. Vidēji mačā latvietis ielaida 2,35 ripas un atvairīja 92,3% raidījumu, kā arī ar piecām "sausajām" spēlēm viņš ieņem dalītu otro vietu visā līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu